"BIO SAM TAKO USAMLJEN..." Ruski as otkrio kako mu je Novak Đoković promenio život

Novosti online

04. 05. 2023. u 16:13

NOVAK Đoković možda ovih dana ne oduševljava ljubitelje tenisa, pa i same igrače, bravurama na terenu, jer se tek sprema za nove izazove, ali van igrališta - i te kako je važan za "beli sport".

БИО САМ ТАКО УСАМЉЕН... Руски ас открио како му је Новак Ђоковић променио живот

FOTO: AP/Tanjug

O tome svedoče reči Mihaila Kukuškina, koji je teniskom počeo da se bavi kao šestogodišnjak u rodnoj Rusiji, a nastavio i od 2008, kada se preselio u Kazahstan.

On je na sledeći način otkrio kako mu je život promenila Asocijacija profesionalnih igrača tenisa (PTPA), koju je osnovao Novak Đoković, koji je uvideo da ATP (Asocijacija teniskih profesionalaca) uopšte ne čini dovoljno za aktere ovog sporta:

- Zdravo, ja sam Mihail Kukuškin. Već 17 godina sam u profesionalnom tenisu i uvek sam se osećao nezaštićeno, a i veoma usamljeno. Nije bilo nikog da mi pomogne, nikog da brani moja prava, da me podrži. Ni mene, ni druge igrače. Zato sada, kada je tu i PTPA, verujem da je veoma važno što (konačno) postoji jedna takva organizacija za tenisere. Ona može da podrži, da ujedini i... verujem, sa PTPA će tenis biti još uspešniji u budućnosti. Zato jedva čekam da vidim gde će nas dovesti - poručio je ovaj 35-godišnjak.

Mihail Kukuškin je najbolji plasman na ATP listi u pojedinačnoj konkurenciji imao u februaru 2015, kada je bio 39, a trenutno je 295.

Rođen je 26. decembra 1987., osvojio je jednu ATP titulu, u Sankt Peterburgu 2010. godine. Dve operacije kukova, najpre levog, pa desnog, onemogućile su ga da pruži više od, recimo, njegovih najvećih pobeda, protiv tada četvrtog tenisera sveta, Stanislasa Vavrinke 2014, ili ostvarena 22 trijumfa u jednoj sezoni, kao što je to imao 2019.

Kada igra Novak Đoković?

Podsetimo, posle poraza od Lajovića u Banjaluci, Novak Đoković je doneo odluku da ne igra na madridskom mastersu, pa je po njegovom zvaničnom programu nastupa sledeći turnir onaj u Rimu, iz masters serije 1000, a koji se igra od 10. do 21. maja.

BONUS VIDEO - Ovako je Srđan Đoković proslavio Novakovu titulu u Melburnu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)