ĐOKOVIĆ ELIMINISAN U BANJALUCI: Lajović priredio veliku senzaciju u srpskom okršaju (VIDEO)

Č. V.

21. 04. 2023. u 15:02 >> 18:53

NOVAK Đoković eliminisan je sa turnira u Banjaluci u četvrtfinalu, pošto je izgubio u srpskom okršaju od Dušana Lajovića sa 6:4, 7:6 (6).

ЂОКОВИЋ ЕЛИМИНИСАН У БАЊАЛУЦИ: Лајовић приредио велику сензацију у српском окршају (ВИДЕО)

Profimedia

Strašan meč odigrala su dva dobra prijatelja. Bio je 70. igrač sveta apsolutni autsajder na ovom susretu, ali odigrao je hrabro, pametno, odvažno... i nijednog momenta se nije uplašio toga što je preko puta mreže verovatno najveći igrač u istoriji ove igre.

Ipak, Lajović je zaslužio da mu se oda priznanje, s obzirom na to da je imao neverovatan procenat spasenih brejk prilika - 15/16 (94%). Prava je retkost da Đoković propusti tako veliki broj brejk šansi.

Novak je na celom meču samo jednom rivalu oduzeo servis, bilo je u osmom gemu prvog seta. Od tog momenta 32-godišnjak je sačuvao svaki svoj servis, iako se suočavao sa velikim brojem brejk prilika.

Imao je Nole dobru šansu da meč odvede u odlučujući treći set. U taj-brejku je vodio sa 6:3, ali nije realizovao nijednuod tri prilike, a pri rezultatu 6:6 je volej poslao u mrežu.

Lajović je ovim trijumfom ostvario najveću pobedu u karijeri i prvi put se plasirao u polufinale ovog turnira koji se ove godine održava u Banjaluci.

 

Koliko je ovo veliki skalp za Ducija pokazuje i činjenica da je u prethodna dva meča sa Novakom osvojio ukupno četiri gema.

Đoković nakon rane eliminacije sa mastersa u Monte Karlu i na ovom turniru nije došao do završnice, a branio je finale od prošle sezone. Novak do Rolan Garosa koji mu je sigurno najveći cilj na šljaci ima još dva turnira iz serije 1000 - u Rimu i Madridu. Ostaje da se vidi na kom od ovih mastersa će nastupiti.

Podsetimo, Dušan će u polufinalu igrati protiv pobednika meča Miomir Kecmanović (Srbija) - Jirži Lehečka (Češka). U drugom polufinalu igraće Aleks Molčan (Slovačka) - Andrej Rubljov (Rusija).

Drugi set: Đoković - Lajović 4:6, 6:7(6)

7:6 - Velika senzacija. Dušan Lajović je eliminisao Novaka Đokovića.

6:6 - Nije intervencija na nozi usporila Lajovića. Nastavio je u istom ritmu i bez većih problema je uspeo da obezbedi taj-brejk drugog seta.

6:5 - Imao je Dušan opet šansu da oduzme servis Novaku. Bilo je 0:30, no jedan od najboljih igrača svih vremena je pronašao način da se izvuče. Malo duža pauza će sada biti, pošto je Duci zatražio pomoć fizioterapeuta pošto ima problema sa žuljevima na desnoj nozi.

5:5 - Nije Lajović pao posle propuštene velike prilike. Odigrao je sjajan gem i nastavio da muči velikog prijatelja. Deluje da se ne nazire kraj ovoj velikoj borbi, iako je Duci blizu velikog podviga.

5:4 - Neverovatno šta je propustio 70. igrač sveta. Imao je tri vezane brejk lopte i veliku priliku da dođe u poziciju da servira za set. Ipak, prvi na planeti je pokazao zašto je tu gde jeste, pronašao je dobra rešenja kad je bilo najteže, izvukao se i prebacio pritisak na mlađeg zemljaka.

Profimedia

4:4 - Devetom greškom Đokovića u setu, Lajović je dobio novi gem. Ne pada Dušan koji zaista igra sjajan meč.

4:3 - Bila je poluprilika za Ducija. Imao je 32-godišnjak 15:30, ali Novak je uspeo da se izvuče iz te situacije i ponovo vrati prednost u drugom setu na svoju stranu. I dalje nema brejka u ovom segmentu.

3:3 - Neverovatno. Novakova agonijama sa brejk šansama se nastavlja. I u ovom gemu ih je imao dve i opet nije uspeo nijednu da iskoristi. Lajović je šesti gem drugog seta okončao sa dva vezana asa.

3:2 - Sučio se Đoković sa prvim brejk loptama u drugom setu. Ipak, uspeo je da se izvuče iz neprijatne situacije. Nole je osvojio i jedan neverovatan poen posle kojeg je tražio podršku publike i dobio ju je.

 

2:2 - Retki su bili ovakvi gemovi na Dušanov servis. Nakon serije brejk lopti za rivala, 70. na ATP listi je osvajaču 22. grend slem titule prepustio samo jedan poen. Zanimljivo je to Duci ne posustaje, konstantno drži visok nivo igre.

2:1 - Prvi reket planete u drugom setu deluje dobro na svoj servis, ali Lajović zaista igra dobro i pruža odličan otpor Đokoviću.

FOTO: Novosti

1:1 - Opet se Novak muči sa brejk prilikama. Imao ih je tri i nije ih iskoristio. Realizovao je samo jednu iz 14 pokušaja i to je nešto što mu se retko dešava, gotovo nikad.

1:0 - Đoković je servirao prvi u drugom setu. Dobio je gem bez većih problema, a završio ga je asom, njegovim trećim u meču, uz to ima i dve duple servis greške.

Prvi set: Đoković - Lajović 4:6

Atmosfera na tribinama je veoma dobra. Navijači više podržavaju Noleta, ali zna publika da nagradi i dobre poteze 70. igrača sveta kojih je i te kako bilo.

 

4:6 - Ovo se nije očekivalo. Dušan Lajović je ponovo spasao tri brejk lopte, ukupno 10 u prvom setu i posle sat vremena igre je dobio prvi period meča. To je prvi put u trećem međusobnom meču sa Novakom da je Duci dobio set. Ne samo to, u prethodna dva meča 32-godišnjak je dobio samo četiri gema protiv starijeg zemljaka.

4:5 - Opet najbolji na svetu gubi servis. Poklonio je gem Lajoviću, tako što je napravio dve greške u poslednja dva poena. Najpre je izgledan volej poslao u mrežu, a onda je i lopticu izbacio daleko u aut. Lajović će u narednom gemu servirati za set.

4:4 - Prethodnih sedam je propustio, ali osmu brejk loptu Đoković je iskoristio. On sada ima seriju 9:1 u poenima. Ovaj set ponovo kreće od nule i sada je psihološki momenat na strani vlasnika 93 titule.

3:4 - Najbrži gem za sada, Nole ga je dobio sa nulom. Ipak, svetski broj jedan je još uvek u rezultatskom zaostatku za zemljakom.

2:4 - Neverovatno! Malopre tri, sada četiri brejk lopte nije uspeo da iskoristi Đoković. Za sada slabije rangirani Srbin ima 7/7 kada su u pitanju spasene brejk lopte. Dušan je dobio maratonski gem, najduži od početka meča.

FOTO: Novosti

2:3 - Drugi gem na meču dobija prvi na svetu. Sada nije bilo mnogo kompikacija na njegov servis. Ipak, Duci i dalje ima brejk prednosti.

1:3 - Potvrdio je Lajović brejk, iako je Đoković imao tri brejk lopte. Sve to je uspeo da spase 32-godišnjak i poslao je poruku velikom prijatelju da je spreman na borbu.

1:2 - Malo ko je očekivao da će ovako početi meč. Dušan je prvi stigao do brejka. Odlučujući poen je osvojio tako što je Nole napravio duplu servis grešku i tako poklonio gem rivalu.

1:1 - Lajović je mnogo lakše nego Đoković dobio gem. Duci je dobro servirao, pa je iz toga dolazio do lakih poena. Iako je rana faza meča deluje da je 70. igrač sveta veoma motivisano ušao u duel.

1:0 - Novak je izabrao da servira prvi na ovom meču i uvodni gem je dobio uz malo problema, iako je imao 40:0. Na kraju je uspeo da se odbrani od naleta mlađeg zemljaka i dođe do početne prednosti.

FOTO: Novosti

16.09 - Gromoglasni aplauz dobio je najbolji teniser sveta kada je ulazio na teren. Naravno, publika je pozdravila i Lajovića.

 

16.02 - Atmosfera je zaista sjajna. Dosta je na to uticalo i lepo vreme. Svi sa nestrpljenjem čekaju da počne srpski okršaj.

FOTO: Novosti

15.59 - Sigurno da će veći broj navijača biti na strani Noleta koji gde god se pojavi izaziva oduševljenje. Ipak, podršku će imati i Lajović.

 

15.56 - Tribine centralnog terena u Banjaluci se pune i Novak Đoković i Dušan Lajović će igrati meč u sjajnom ambijentu. Tu je dosta ljudi sa srpskim zastavama.

Uoči meča:

Osvajač 22 grend slem titule do četvrtfinala je stigao tako što je morao da preokreće rezultat protiv mladog Francuza Luke van Aša. Duel sa Lajovićem biće njihov treći međusobni, a Nole je do sada ubedljivo slavio u prethodna dva navrata.

Ipak, Duci je pokazao dobru igru u prva dva kola i sigurno će učiniti sve da proba da iznenadi velikog prijatelja.

Ovo će biti njihov prvi okršaj posle čak pet godina, kada su odmerili snage u Monte Karlu i kada je Nole prepustio rivalu samo jedan gem - 6:0, 6:1.

Podsetimo, Lajović je do sada u Banjaluci pobedio Filipa Krajinovića i Francuza Gregoara Barera.

Pobednik meča Đoković - Lajović će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Miomir Kecmanović - Jirži Lehečka.

BONUS VIDEO: OSEĆAM SE KAO DEKICA... Đoković nasmejao Banja Luku izjavom nakon meča

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije