ĐOKOVIĆ NAJBOLJI KADA JE NAJTEŽE: Strašan tenis Srbina, Nole počistio razjarenog Francuza

A. I.

19. 04. 2023. u 18:28 >> 18:30

ČEKALA Republika Srpska izlazak Novaka Đokovića na teren na turniru Srpska open, a Srbin i Luk van Aš priredili su im neverovatan meč. Slavio je Nole 2:1 u setovima.

ЂОКОВИЋ НАЈБОЉИ КАДА ЈЕ НАЈТЕЖЕ: Страшан тенис Србина, Ноле почистио разјареног Француза

Profimedia

Đoković je dobro otvorio meč, a brzo mu je 87. teniser sveta pokazao da je u meč ušao bez ikakvog respekta ka najboljem teniseru sveta.

Do osmog gema čuvali su svoj gem obojica, a završnica meča izrodila je pravu dramu koju je Francuz rešio u taj-brejku. Drugi set dobio je Novak Đoković, koji je potom u trećem, odlučujućem razbio rivala.

Fantastičan uvodni gem Novaka Đokovića, pokazao je rival u jednom poenu da može, ali ga je sjajnim servisima Srbin brzo spustio u realnost -1:0 za Srbina. Drugi gem pripao je Luku van Ašu, koji je rivalu dao jedan poen, a potom je u trećem Srbin "nulom" došao do vođstva 2:1.

U četvrtom gemu poveo je Luk 30:0, a Đoković je potom preuzeo kontrolu nad tempom igre, a rival je uspeo da se odupre pritisku - 2:2. Rutinski potom Đoković dobija svoj gem, a dobija poklon rivala koji je sa tri duple servis greške dao Srbinu priliku da igra na razliku, gde je još jednom Francuz brzinom neutralisao Novakove skraćene lopte.

FOTO: T. Cvijetić

Prve brejk lopte videli smo u devetom gemu, tačnije, dve je imao Luk van Aše. Francuz je iskoristio prvu na servis Đokovića, a posle je na isti način odgovorio Novak koji je za razliku od rivala potvrdio brejk!

U 12. gemu na servis rivala Đoković je pritiskao, Francuz odolevao igralo se na razliku u nekoliko navrata, a na kraju prvi set ušao je u taj-brejk. Novak nije iskoristio tri set lopte, a petu gem priliku jeste Francuz.

Dobro je Novak otvorio taj-brejk, a brže bolje odgovorio je Francuz. Imao je Nole 3:1, a potom je seriju napravio Francuz koji ga je rešio u svoju korist rezultatom 7:5.

FOTO: T. Cvijetić

Uvodne gemove u prvom setu osvojili su na svoj servis Đoković i Van Aš, a potom je u trećem Srbin došao do brejka za 2:1, koji je u narednom gemu potvrdio Srbin.

U nastavku su obojica čuvali svoj servis, ali za razliku od prvog seta znatno lakše dolazili do poena. Srbin je pritisak na rivala prebacio u osmom gemu. Francuz je tada servirao za prvi set, publika se probudila i zdušno bila uz Novaka, koji je uspeo da napravi brejk.  Imao je tri set lopte, prvu nije iskoristio, drugu jeste za 6:3 i 1:1 u setovima.

Uzbudljiv je bio i početak trećeg seta. Prvo je Luk van Aš napravio brejk protiv motivisanog Srbina, a potom je Novak imao 30:0, pokušao je da se odupre Van Aš, ali je Novak došao do ribrejka.

Profimedia

U trećem gemu opomenut je Đoković na 30:15 zbog preduge pripreme za servis, to je kod publike probudilo gnev, te su izviždali sudiju. Nakon toga Đoković je stigao do gem lopte, koju je iskoristio.

Već u narednom gemu Srbin dolazi do dve brejk lopte, uz ovacije sa tribina stiže do drugog brejka, koji je još jednom potvrdio potom -4:1. Do kraja je sigurno igrao Đoković koji je slavio 6:2

ĐOKOVIĆ - VAN AŠ 6:7, 6:3, 6:2

6:2 - Dve brejk i meč lopte za Novaka Đokovića na 40:15.

5:2 - Siguran je Đoković na servis. Rival će u narednom gemu servirati za ostanak u meču.

4:2 - Potrudio se Van Aš da razbije ritam Đokovića, Srbin je napadao, ali je gem ušao u izjednačenje, a prednost je nakon smeč udarca imao Francuz.

4:1 - Razbio je sada psihički rivala Nole, potvrdio je ubedljivom igrom još jedan brejk!

3:1 - Novak je došao do 30:0 na servis rivala, probudilo je to publiku, a nedostajalo je malo da Novak dođe do tri brejk lopte, promašio je liniju za milimetar. Moraće Srbin da se zadovolji sa "samo" dve brejk prilike. Iskoristio je prvu.

2:1 - Uz dosta muka, prvim asom poveo je Đoković u trećem setu, potvrdio je brejk.

1:1 - Neverovatan tenis igra Van Aš, prvo je na 30:0 za Đokovića došđao do neverovatnog poena, a potom i na 40:15. Ipak, koristi brejk loptu Đoković.

0:1 - Nije dobro počelo po Novaka. Novi brejk za Luka. Pritiskao je Srbina, došao do prednosti i iskoristio ju je.

DRUGI SET 6:3

Profimedia

6:3 - Tri set lopte na servis rivala ima Đoković. Prvu nije iskoristio.

5:3 - Novak je na korak od izjednačenja. Pritisak je na Francuzu koji servira za ostanak u setu.

4:3 - Vršio je ponovo Đoković pritisak na Van Aša, na 30:30, ipak, brani se Francuz i dolazi do gema.

4:2 - Sigurnija igra Đokovića u šestom gemu. Brže dolazi do poena.

3:2 - Na isti način odgovorio je Francuz.

3:1 - Ubacio je Đoković u "petu", dolazi do 40:0. Potvrdio je brejk.

2:1 - U celom prvom setu Van Aš imao je 11 direktno osvojenih poena, a do sada ima čak pet.Ipak, do brejk lopte došao je Novak i iskoristio ju je.

1:1 - Previše iskustva ima Đoković da bi ga uzdrmao prvi set. Četiri vezana poena donela su mu izjednačenje i gem na servis "nulom".

0:1 - Gem loptu imao je Francuz koji je osokoljen prvim setom dobio prvi gem, osvojio je tri direktna poena.

Profimedia

PRVI SET 6:7 (7)

TAJ-BREJK 5:7 - Đoković je došao do prvog poena u taj-brejku. Odgovorio je rival, delovalo je da je Novak malo požurio - 1:1. Došao je potom do mini-brejka Srbin, a koliko mu je značio najbolje govori krik koji je ispustio nakon dobijanja poena.Stiže Nole brzo i do 3:1, potom vezuje rival tri poena i vodi 3:4. Novaj je uzeo poen, potom pogrešio i poklonio je rivalu mini brejk, a Francuz na 4:5 ima dva servisa. Dve set lopte ima Van Aš.

6:6 - Do brejk lopte došao je Đoković. Velika borba viđena je u 12. gemu. Obojica su igrali na granici svojih mogućnosti, vraćali neverovatne lopte.  Nakon velike drame došao je do gem lopte Van Aš, pre toga je spasao brejk loptu.  Potom je petu gem priliku imao Francuz, koristi je Luka

6:5 - Potvrdio je potom rutinski Novak brejk.

5:5 - Neverovatna razmena na 30:30, dobio ju je Novak koji je morao da se pomuči da dođe do brejk lopte. Iskoristio ju je Srbin

 4:5 - Ko bi rekao, prve brejk lopte na meču gledamo u devetom gemu i to za Luku van Aša, koji ih ima dve. Koristi prvu!

4:4 - Mladi Francuz ne odustaje od svoje igre. Za sada nema brejka.

4:3 - Đoković se ponovo mučio na servis, rivalu dao priliku da dođe do 30:30, potom sa dva direktna poena Novak dolazi do gema.

3:3 - Duplom servis greškom zakomplikovao je Van Aš svoj gem, priliku Novaku dao je da se vrati na 30:0, a potom je usledila duga razmena koju je nakon skraćene lopte Srbina dobio Francuz. Usledila je još jedna dupla servis greška, treća u gemu - izjednačenje. Brz je Novakov rival i odlično čita njegove skraćene lopte, još jednom se odbranio.

3:2 - Malo problema na servisu je imao Đoković, ali je još jednom sačuvao servis.

2:2 - Snažno je servirao mladi Francuz koji je u četvrtom gemu došao do 30:0, odlično je servirao i došao do novog poravnanja rezultata

2:1 - Jako brzo Novak rešava treći gem. Dobija servis nulom.

1:1 - Đokovića u Monte Karlu nije služio drop šot, a mučio se i na startu drugog gema sa njim. Dva uvodna poena osvojio je Van Aš, a potom je sjajan torpedo poslao Novak za 30:15. Odoleo je naletima Srbina Luka i dobio svoj prvi gem.

Porodica Novaka Đokovića, otac Srđan, majka Dijana i stric Goran prate meč iz lože.

1:0 - Luka van Aš pokazao je na startu da ima jake i kvalitetne udarce. Naterao je Đokovića na grešku, ali je Srbin uspeo da ga umiri sjajnim servisima za uvodni gem.

UOČI MEČA

Đoković se sastaje sa mladim francuskim teniserom Lukom van Ašom, koji se u prvom kolu pobrinuo za iznenađenje dana i savladao slavnog Švajcarca Stena Vavrinku.

Sve vesti vezane za turnir "Srpska open" možete da pronađete na posebnoj stranici portala "Novosti" .

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)