"A KO JE REKAO DA JE LAKO?" Igor Duljaj posle novog kiksa Partizana: Otpisali su nas čak i oni koji nas vole, preostaje nam samo jedno

Novosti online

20. 04. 2023. u 20:13

PARTIZAN će sa četvrte pozicije u plej-of Superlige Srbije. Posle poraza crno-belih od Čukaričkog na Banovom brdu (1:0) trener "parnog valjka" Igor Duljaj bio je opširan na konferenciji za novinare.

А КО ЈЕ РЕКАО ДА ЈЕ ЛАКО? Игор Дуљај после новог кикса Партизана: Отписали су нас чак и они који нас воле, преостаје нам само једно

FOTO: M. Vukadinović

Predstavnike medija je zanimalo šta se dešavalo u tunelu po završetku utakmice. Ipak, strateg kluba iz Husmke je želeo da priča samo o fudbalu.

- Nije za priču, ajde da pričamo o fudbalu ako nije problem - počeo je najpre Duljaj.

Istakao je da igrači dobro rade na treningu, no kada počne utakmica kao da se kod njih pojavi neki strah.

- Oni na treningu deluju odlično, to je verovatrno kada nemaš pritisak od greške. Ovde se pojavljuje neki strah, ne znam iz kog razloga. Ja sam mnogo puta rekao da je dres Partizana težak i on mnogo toga može da donese i to tako treba da se gleda. Jeste ogroman pritisak, ali mi dišemo, to znači da smo živi. Znam da ima dosta ljudi koji vole i poštuju Partizan i njima se ovo uopšte ne sviđa, međutim karakter mora da se pokaže, čak i kad ne ide.

Priznao je da je možda i on kriv za ovakvo stanje, jer su ovi igrači pobedili Keln u Ligi konferencija.

- Ti isti igrači su pobedili Keln. Možda možemo da tražimo krivicu i u meni. Oni su dobijali neke utakmice u Evropi.

Timu ne preostaje ništa drugo osim da se bori.

- Veoma je teško, ali ne postoji drugi način osim da se boriš. Vi možete da pričate treba ovako da se boriš za klub, sebe i da daš svoj maksimum. Sad tu neke priča može da pomogne, a i ne mora. Svaki igrač je tu za sebe i svi su različiti karakteri.

Ističe da igrači koji su tu imaju kvalitet, jer su Evropi imali neke zapažene partije.

- Ovi svi igrači što su sad u Partizanu su isti oni koji su pobedili Keln, pobedili su dosta mečeva u Evropi i oni poseduju kvalitet. Mnoge stvari unutar kluba moraju da se pričaju kada je u pitanju igrači kadar. Malo je nezahvalno pričati sad o tome, jer ja imam samo njih u ovom trenutku i oni imaju samo mene. U ovom trenutku samo jedni na druge možemo da se oslonimo.

Naveo je da su igrači dobro radili na treninzima u poslednje vreme.

- Gledaću šta je do mene. Na treningu odrađuju sve što tražim. Poslednja dva dana bili su pozitivni, maksimalno angažovani, posvećeni... međutim da li je to taj pritisak. Ja im ponavaljam sve što se dešava van terena mora da se poništi. Čim izađeš na teren postoji samo protivnik i ti i ništa drugo ne treba da te interesuje. Da li je lako, nije? Ko je rekao da je lako.

Sledi sedam utakmica u plej-ofu posle kojih će biti poznato na kom mestu će Partizan završiti sezonu.

- Svaka je finale. Za mnoge smo otpisani, i one koji nas vole i one koji nas ne poštuju. Ne preostaje nam ništa drugo nego da se borimo na svoj neki način.

Potom je istakao zašto nije igrao Kristijan Belić.

- U nedelju je nova utakmica, Fejsa je odigrao 90 minuta, Natho je bio tu, ubacio sam Pavlovića da bi nas bilo više u napadu. Natha sam malo spustio zbog kontrole lopte koju on poseduje da gura lopte ka napadu. Belića zbog toga nisam ubaciu što ne znači da neće igrati u nedelju.

Otkrio je da je Patrik Andrade zaradio povredu na treningu.

- Imamo jedan problem, Andrade je na klupi sedeo povređen. Povredio se juče na treningu a protokol nije mogao da se menja. Posle današnje utamice moramo da vidimo kakav je stav. Ništa ne treba da se radi vruće glave, treba prespavati. Napravićemo analizu i videti šta dalje.

Nije želeo da komentariše duel sa Zvezdom, jer ekipu pre toga očekuje novi susret sa Čukaričkim.

- Do Zvezde ima još, sledeća utakmica je ponovo Čukarički.

Istakao je da ne čita šta se piše po novinama, ali smatra da to utiče na igrače.

- Ja da budem iskren, ne čitam štampu. Nisam zarobljenik tuđeg mišljenja, volim da saslušam drugog, ali nisam zarobeljnik. Interesuje me samo ono što se dešava u našoj kući, a to je SC Teleoptik i teren. Na mene ostale stvari ne utiču, da li utiče na igrače? Mislim da utiče, jer oni se više kreću, čitaju novine, društvene mreže... Ko zna ko šta njima piše, ne znam ni zašto oni to čitaju. Pretpostavljam da je to jedan od razloga. Da znam koji je problem onda bi bilo lako da se reši.

Za kraj je naglasio da igrač Partizana u svakom trenutku mora da da sve od sebe.

- Videću da li ja mogu da im prenesem energiju. Trude se oni na treningu, ne mogu ja sad da kažem ja dajem sve od sebe, a oni ne, nije to tako. Nije njima lako, ali dužnost je njihova da svaki trening i utakmicu čak i kad ne ide budu maksimalno angažovani. Svaki navijač Partizana može da oprosti i grešku i promašenu šansu, ali ne može da šorts bude čist kad se završi utakmica - zaključio je Duljaj.

Podsetimo, Čukarički i Paritzan će opet igrati na Banovom brdu. Taj meč na programu je u nedelju.

BONUS VIDEO: NEKE STVARI MORAJU DA SE PROMENE! Igor Duljaj posle poraza Partizana od Čukaričkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!