PARTIZAN ČETVRTI POSLE MEČA ZA PAMĆENJE: Čukarički bolji od crno-belih u burnom nastavku prekinute utakmice

Novosti online

20. 04. 2023. u 18:55 >> 18:55

PRE devet dana prekinut meč Čukarički - Partizan nastavljen je ovog četvrtka, a konačan epilog, u vidu pobede "brđana" nad crno-belima iz Humske od 1:0 je, posle izuzetno uzbudljivog megdana, doneo "Čuki" treću poziciju pred plej-of Mocartbet Superlige. U njega će sa četvrtog mesta ući ekipa Igora Duljaja.

ПАРТИЗАН ЧЕТВРТИ ПОСЛЕ МЕЧА ЗА ПАМЋЕЊЕ: Чукарички бољи од црно-белих у бурном наставку прекинуте утакмице

FOTO: M. Vukadinović

Posle incidenata 11. aprila u prisustvu publike, a oni su i doveli do prekida i dugrajnog odlaganja nastavka ovog duela, uzbuđenja je bilo i kada se lopta ponovo zakotrljala. Ali samo fudbalskih, jer ovoga puta gledalaca nije bilo na tribinama stadiona na Banovom Brdu.

Izuzetno otvoreno su igrali i jedni i drugi, željni dobrog rezultata koji je značio i treće mesto pred sedam preostalih kola sa "elitom srpske fudbalske elite". Partizanu je za tu poziciju "igrala" samo pobeda, a Čukaričkom dva preostala ishoda, s tim da "brđani" nisu skrštenih ruku čekali remi koji bi im, poput trijumfa, prijao. Naprotiv.

U dobrom delu prvog poluvremena oni su češće bili na suparničkoj polovini terena, no Partizan je daleko bolje igrao u tranziciji, iz kontri dvaput ozbiljno pripretio, a i u završnici uvodnog dela meča prikazao više. Pa opet, najbolju priliku, baš posle nekoliko gostujućih, imao je igrač domaćih, Lučić, kome je zicer s leve strane odbranio golman ekipe iz Humske, Stevanović.

I, potom, kao da predah nije ni postojao, jer čim se meč nastavio - Čukarički je "nastavio" sa dobrim potezima, a ovoga puta i uspeo da zatrese mrežu suparnika.

Igrao se 47. minut kada je Badamosi u padu, sa svoje, polovine terena koja je pripadala ekipi s Banovog Brda, poslao po levom krilu dugačko dodavanje za Đorđa Ivanovića. Ovaj je umakao Saničaninu i, šutem po zemlji, matirao Stevanovića, što je i dovelo do promene rezultata i "razbudilo" crno-bele.

 

Krenuli su tada agilnije igrači Igora Duljaja ka golu rivala, borili se kako bi to zadovoljilo "grobare", da su bili na tribinama, ali... 

Prvu narednu veliku priliku imao je Čukarički. I to kada je lopta, posle jednog odbitka nakon kornera, iznenadila Kovača, pa od njegove glave se odbila i prohujala pokraj spoljne ivice stative. Ali, to je bio samo "početak" burnog nastavka "nastavka" meča.

Rikardo je naterao Popovića da bravurom zaustavi pokušaj glavom za izjednačenje u 72. minutu, a samo četiri kasnije briljirao je i golman "brđana", Stevanović, koji je na sjajan način zaustavio snažan udarac strelca jedinog pogotka, Ivanovića.

U samoj završnici, u kojoj su izmene i Igora Duljaja i njegovog kolege Dušana Kerkeza ostavile primetan trag, Partizan je bio bolji, konkretniji, ali ne i sa dovoljno sreće da izjednači i time započne preokret. Jer, kad god bi gosti nadmudrili svoje rivale, ili bi pogrešili u poslednji čas, ili bi se, recimo, isprečilo telo dobro postavljenog defanzivca, kao kada je Drezgić zaustavio šut Andrija Pavlovića koji je "mirisao" na siguran pogodak.

Na kraju, tri i po godine posle poslednje pobede nad Partizanom, Čukarički je upravo to i uspeo, pa je time zauzeo treće mesto na tabeli i imaće čast da na istom mestu, već u nedelju, 23 aprila, plej-of otvori upravo utakmicom protiv crno-belih iz Humske.

Tabela Mocarbet Superlige Srbije pred plej-of:

Foto: flashscore.com

KRAJ! Čukarički - Partizan 1:0

90' - Posle kornera domaćih, oni su iznova došli do lopte, a strelac Ivanović oprobao "šut iz prve" sa 18 metara i promašio metu. Još tri minuta do kraja...

90' - Igraće se još pet minuta sudijske nadoknade vremena

88' - Badamosi šutira iz "mrtvog ugla", lopta je snažno upućena, no odlazi preko gola Partizana.

85' - Au! Odlična akcija Partizana (u njoj su učestvovali Fejsa, Urošević, Pavlović) nije dovela do promene rezultata jer je snažan udarac rezerviste Andrije Pavlovića pogodio Drezgića, te je mreža Čukaričkog ostala netaknuta!

84' - Svetozar Marković ulazi kao prinudna zamena za povređenog Igora Vujačića.

81' - U ova 3-4 minuta nema novih šansi, ali borbenosti uopšte ne manjka ni jednima ni drugima. Zausta, meč dostojan ekipa iz samog vrha tabele srpskog šampionata.

FOTO: M. Vukadinović

77' - Andrija Pavlović menja Jovića u ekipi Partizana

76' - Nova sjajna odbrana! Ivanović, strelac dosad jedinog gola na utakmici, izvrsno je šutirao iskosa s leve strane u nameri da donese 2:0 "Čuki", ali je Stevanović fantastičnom odbranom to sprečio. Posle kornera - Partizan je otklonio opasnost, ali nije dugo i zadržao loptu u svom posedu.

72' - Vrlo uzbudljivi momenti! Pretio je najpre Ovusu s leve strane napada Čukaričkog, ali nije centrirao dobro. Potom je Menig u dva navrata pokušavao da bude opasan po domaćine, da bi se akcija Partizana završila centaršutem s levog krila, dobrim pokušajem glavom Rikarda i još boljom odbranom Popovića!

70' - Nove promene u Čukaričkom, i to u veznom redu. Sisoko i Ovusu menjaju Lučića i Tomovića. Za nijansu će ovo biti defanzivnija postavka "brđana" od dosadašnje.

69' - Žuti karton za Badamosija, s leđa je oborio Vujačića na početku kontre Partizana

67' - Auh, velika prilika za Čukarički! Posle kornera s desne strane, lopta se od jednog igrača Partizana odbila ka fudbaleru domaćih, Kovaču, koji je nije očekivao, pa se lopta od njegove glave - odbila tik pokraj gola crno-belih. Ostaje 1:0!

65' - Danilo Pantić, koji je nedavno dobio žuti karton, upravo je zamenjen i umesto njega za Partizan sada igra ofanzivniji Baždar.

Trener Partizana Igor Duljaj tokom utakmice sa Čukaričkim / FOTO: M. Vukadinović

64' - Solidna akcija crno-belih, Jović je proigrao Filipovića, a ovaj s distance šutirao precizno, ali ne i dovoljno snažno da bi došlo do promene rezultata.

62' - Izvršena je pomenuta promena kod Čukaričkog, Rogan je ušao umesto povređenog Stevanovića

60' - Izgleda da je žuti karton dobio i Zoran Popović, golman "Čuke"...

59' - Dušan Kerkez, trener Čukaričkog, prinuđen je da zameni desnog beka. Miladin Stevanović se povredio kada je uklizavao kod gol-aut linije u želji da spreči Rikarda Gomeša da uradi nešto opasno po "brđane" i po svoj prilici neće moći da nastavi da igra.

55' - Prvi žuti karton na ovom meču, Danilo Pantić je opomenut jer se bunio zbog dosuđenog prekršaja njegovom klupskom kolegi. Činilo se da prekršaja baš i nije bilo, ali... Žuti karton je pokazan.

52' - Odlična zamisao Natha, vrlo dobro je bilo i njegovo proigravanje Rikarda, koji, međutim, nije uspeo da primiri loptu pa je akcija koja je mogla da donese poravnanje rezultata - ostala "nedorečena".

49' - Evo i kako je Čukarički dao gol Partizanu za vođstvo:

 

48' - Badamosi je odlično, u padu, sa svoje polovine terena proigrao Ivanovića, koji je zatim dao pomenuti pogodak, ali kao bivši fudbaler Partizana - nije ni pomisio da slavi što je crno-belima zatresao mrežu.

47' - Gol, Čukarički vodi! Đorđe Ivanović je pobegao igračima svog bivšeg kluba, tačnije Saničaninu, i s leve strane poslao loptu ispod golmana Partizana - 1:0!

46' - Upravo je počeo drugi deo meča na Banovom Brdu.

Evo i najzanimljivijih detalja iz uvodnog dela ovog susreta:

 

Kraj prvog poluvremena. Veoma zanimljivog, iako se rezultat nije menjao. Pretio je Čukarički, zahvaljujući vrlo organizvanoj igri na sredini terena, ali je daleko opasniji potom bio Partizan, kako zbog udaraca s distance, tako i zbog presinga koji mu je u završnici prvog dela meča donosio ozbiljnije prilike. Osim što je, pred sam predah, "Čuka" imala najbolju šansu, kada je Lučićev šut zaustavio Stevanović. U šutevima je bilo 5:4 za Čukarički, ali 3:1 za Partizan kada se radi o onima u okvir gola.

45' - Još jedan šut u vrlo sadržajnom uvodnom delu meča, Ivanović iz Čukaričkog je loptu poslao... pa, možda i van granica Čukarice.

45' - Au, kakva šansa za Čukarički u 4. minutu nadoknade! Lučić se probio po levoj strani, izbio pred Partizanovog golmana, koji mu je u situaciji jedan na jedan odbranio taj zicer!

45' - Prilično dobar šut Danila Pantića iz slobodnog udarca s leve strane, lopta je za oko pola metra preletela mesto gde se spajaju prečka i stativa. Možda je u dobrom delu prvog poluvremena Čukarički delovao kao ekipa sa nešto većim posedom, ali Partizan je definitivno prikazao više u fazi napada. Ipak, i dalje je 0:0.

45' - Sudijska nadoknada vremena će biti šest minuta u prvom poluvremenu.

43' - Čukarički kao da je, posle dobrog izdanja, "izgubio dah", pa Partizan svojim presingom uspeva da poremeti planove domaćih sve češće. Sada je jedna brza akcija dovela do Rikardovog pokušaja glavom, no udarac je bio previše slab da bi se promenio rezultat.

41' - Iznenađujuć, a odličan šut desnom nogom Slobodana Uroševića s levog krila. Izvrsno je uputio loptu, pod prečku, a golman Stevanović uspeo da spreči pogodak. BIće korner s leve strane za Partizan

36' - Čuka bila u dve solidne akcije, prvu nije dobro završio Badamosi, a drugu je zaustavila odlična reakcija pokretljive defanzivne postavke Partizana.

34' - Opet preti Partizan iz "tranzicije", lepo su kombinovali crno-beli s desne strane ka sredini, odakle je šutirao Natho. Golman domaćih je, dobro postavljen, zaustavio loptu, no ona mu se malo izmigoljila, pa je na delić sekunde ekipa Čukaričkog strepela šta će biti, ali je Popović novom intervencijom otklonio opasnost.

Dušan Kerkez, trener Čukaričkog / FOTO: M. Vukadinović

31' - Mogao je možda Partizan prvi do vođstva. Jović je proigran sa krilne pozicije, no nije dobro zahvatio loptu i do nje su došli domaći fudbaleri. Oni se, za nijansu, duže "druže" s njom, jer se gostujući tim naizgled malo povukao. I, izvodi prilično brze, obećavajuće kontre. No, nekada ih zaustavi pojedinac, kao malopre Pankov u duelu sa Rikardom, a ponekad ekipa Igora Duljaja (koji nikad u igračkoj karijeri nije izgubio od "Čuke", a dao joj je i dva gola) prosto napravi grešku u "poslednjoj trećini" napada.

27' - Daleko brže se igra, i prilično zanimljivije, nego pre devet dana kada je odigrano prvih 20-ak minuta utakmice. I jedni i drugi su veoma zainteresovani da postignu go, pa sve pršti od duela i brzih pokušaja da se rival nadmudri.

24' - Prva opasna akcija na današnjem meču, Čukarički je pripretio, a Urošević u poslednji čas, u srcu šesnaesterca Partizana, intervenisao pre šuta domaćih.

Utakmica je počela, i to nastavljajući od 22. minuta ranije prethodnog duela

17.14 - Pomenutoj informaciji o stanju na tabeli treba dodati i da će ova dva rivala opet igrati u nedelju, kada je sistemom takmičenja i predviđeno da se sastanu 3. i 4. Pritom, domaćin će biti trećeplasirana ekipa, odnosno ona koja danas bude uspešnija. A kako Čukarički ima dva boda više od Partizana, "brđanima" za treću poziciju odgovara i remi, dok crno-beli mogu da preuzmu treće mesto samo ako trijumfuju.

17.13 - Ko pobedi u ovom duelu, biće treći na tabeli pred početak plej-ofa, a ko izgubi, četvrti (na prve dve pozicije su Crvena zvezda kao branilac trona, kome bod treba za novu titulu, i TSC, s kojim crveno-beli igraju predstojećeg vikenda).

17.05 - Sablasno deluje stadion u ovim trenucima, jer navijača nema, fudbaleri su se povukli s igrališta da bi u onoj zvaničnoj formi, zajednički, izašli na teren... Pokraj travnate podloge su samo foto-reporteri, i, naravno, novinari i predstavnici klubova u loži.

16.55 - Evo i sastava:

Čukarički: Popović - M. Stevanović, Pankov, Drezgić, Tošić - Kovač, Docić - Ivanović, Tomović, Lučić - Badamosi

Partizan: N. Stevanović - Filipović, Saničanin, Vujačić, Urošević - Fejsa, Pantić - Menig, Natho, Jović - Rikardo

Uoči meča

Podsetimo, utakmica je u prvobitnom terminu bila prekinuta zbog ponašanja navijača Partizana, koji su ubacivali baklje u teren, a kako ni nekoliko kraćih zastoja u odigravanju duela, pa ni pražnjenje jedne tribine, nisu doveli do smirivanja situacije, megdan je odložen "do daljeg".

Odlukom direktora takmičenja Aleksandra Pivića prekinuti meč se ovog četvrtka nastavlja od "trenutka prekida, tačnije od 22. minuta igre, u skladu sa članom 12 Propozicija za takmičenje Super lige Srbije za sezonu 2022/23".

Današnji nastavak duela odvijaće se bez prisustva publike.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!