"DELIJE" ČUPALE KOSU! Zvezda krenula da nokautira Mornar na istorijski način, a pred kraj čak strepela za pobedu

Novosti online

20. 04. 2023. u 20:38

Pre četiri godine Crvena zvezda je u ABA ligi vodila i sa 40 razlike protiv Mornara, pre nego što ga je savladala sa 57:90. Ovog četvrtka je, čini se, mogla i ubedljivije da ga dobije, da naprasno nije stala na polovini ranije odložene utakmice 23. kola regionalnog nadmetanja. Konačan rezultat glasio 65:87, i to posle vrlo burnih dešavanja, te prave male drame kada je domaćin prišao na 64:70 četiri minuta pre kraja, posle čega su gosti serijom od 14 poena rešili duel u svoju korist.

ДЕЛИЈЕ ЧУПАЛЕ КОСУ! Звезда кренула да нокаутира Морнар на историјски начин, а пред крај чак стрепела за победу

Photo: Mornar-Barsko zlato / MEDIA Pro

Ako je prva četvrtina bila jasna najava kome će pripasti ceo plen, a rezultat 7:23 to je jasno govorio, možda je preciznije reći da su poluvreme za pamćenje odigrali crveno-beli.


Jer, iako su u njemu trojke šutirali skromnih 2/7, gospodarili su parketom. Bili su bolji u šutu za dva poena: preciznost čak 64,3%, dok je sjajnom odbranom ekipa iz Bara zaustavljena na 5/15, odnosno na samo 33,3%. Bili su bolji i u skokovima (17:11), i u asistencijama (11:6), a naročito je impresivna bila ekipa trenera Duška Ivanovića u kontroli poseda lopte. Zvezda ju je, naime, svega dvaput izgubila, i to svojim greškama, a suparnika je naterala na osam kikseva. Od tih osam, Zvezda je u pet navrata osvojila loptu, dok nju nijednom nije "predala" Mornaru.


Nedović je u uvodnih 20 minuta predvodio goste iz Beograda sa 16 poena, zapažen je bio i Lazarević sa devet, te Petrušev i Dobrić sa po šest, pa se posle 25:47 tokom velikog predaha samo postavljalo pitanje kolika će biti krajnja razlika.
Ali, +27 koliko su crveno-beli izgradili u drugoj deonici, nije se uopšte "prenelo" na nastavak meča, jer je Mornar odgovorio daleko angažovanijom igrom posle odmora. I, naravno, tome treba dodati i opuštanje gostiju, koji su, kada su shvatili šta se dešava - počeli da još više greše, jer ih je uhvatila i panika.

Trener KK Crvena zvezda, Duško Ivanović, tokom utakmica ABa lige sa Mornarom u Baru / Photo: Mornar-Barsko zlato / MEDIA Pro


Ogromna predost se smanjivala iz minuta u minut, Mornar je čak prišao na samo šest poena zaostatka četiri minuta do kraja, a onda je Zvezda shvatila da od "komplikovanja" u igri i nema neke vajde, pa se vratila na oprobani recept:


Dok su njeni navijači, a ogroman broj ih je bio i u hali u Baru, "čupali kosu" pitajući se da li će se možda "dobijeni meč" izgubiti, a time bi se izgubila i teoretska šansa da se u plej-of uđe s prve pozicije, Zvezda je uz šest poena Luke Mitrovića i jednu trojku Filipa Petruševa za dva minuta napravila seriju 9:0 i, otišavši na 15 razlike, obezbedila osvajanje dva boda.


Crveno-belima je ostalo da u ponedeljak odigraju jedinu njihovu preostalu utakmicu iz ligaškog dela sezone, od 18 sati će gostovati Cedevita Olimpiji, ali će tada već znati da li je taj takmičarski nastup bitan za prvu poziciju ili ne. Naime, u petak od 19 igraju Budućnost i vodeći Partizan, pa ako crno-beli pobede u Podgorici, sigurno će biti prvi, a ako kojim slučajem izgube, onda bi čelnu poziciju prepustili najvećem rivalu ukoliko Zvezda trijumfuje 24. aprila protiv Cedevita Olimpije.

Mornar Bar - Crvena zvezda 65:87 (7:23, 18:24, 25:19, 15:21)

Mornar: Glas 19, Živanović 4, Đoković 3, Peković, Marljukić i Vesković nisu igrali, Vranković 5, Kovačević 3, Pecarski 4, Miković 9, Vujačić 14, Vranješ 5

Crvena zvezda: Holand nije igrao, Lazarević 9, Kampaco 5p, 8as, Mitrović 13, Lazić 3, Martin 6, Dobrić 8, Ivanović 10, Ilić 4, Nedović 20, Kuzmić, Petrušev 9

Tabela ABA lige

Foto: Flashscore.com

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!