NADAL BACIO RUKAVICU U LICE NOVAKU! Đoković ovo baš i nije priželjkivao

Novosti online

15. 03. 2023. u 21:30

RAFAEL Nadal je, kako Novak Đoković to kaže, najveći rival srpskog tenisera. Uskoro će, ranije nego što je Nole to priželjkivao, izgleda da "ukrste koplja".

НАДАЛ БАЦИО РУКАВИЦУ У ЛИЦЕ НОВАКУ! Ђоковић ово баш и није прижељкивао

Tanjug/AP

Rafa se, podsetimo, povredio tokom Australijan opena i od tada ne samo da nije igrao turnire, već nije ni trenirao donedavno. Ipak, čini se da se "bik sa Majorke" oseća sve bolje.

Naime, nedugo nakon što se pojavio snimak kako trenutno deveti teniser sveta trenira u laganom ritmu na šljaci, a činilo se da još nije vreme da se krene sa fizički zahtevnijim treninzima, Nadal se ipak dovoljno oporavio da - uskoro zaigra takmičarski tenis.

Naime, danas su organizatori mastersa u Monte Karlu saopštili da će španski as biti učesnik ovogodišnjeg izdanja tog teniskog nadmetanja, a na njega stiže i Nole.

Nadal već godinama najviše pažnje posvećuje delu sezone koji se igra na najsporijoj podlozi, jer je na njoj i ubedljivo najuspešniji.

Bilo je pitanje da li će se oporaviti za ATP takmičenje u Monte Karlu, ali više nema sumnje da će 8. aprila biti na putu "mogućeg sudara" sa svetskim brojem jedan.

Podsetimo, prvi osvajač 22 grend slem titule (što je Đoković potom izjednačio na ovogodišnjem Australijan openu) nastoji da bude maksimalno spreman za Rolan Garos, svoj najuspešniji turnir na kome ujedno i brani titulu.

Imajući u vidu da je "kralj šljake" spreman za nastupe baš na šljaci, a da će na njoj možda pasti odluka da li će Rafael Nadal ili Novak Đoković povesti u trci za grend slem trofejima, ovaj njegov povratak na terene je ujedno i poruka Noletu - da se spremi, jer Španac ne odustaje od velikih ciljeva.

Rafa je, inače, rekorder turnira u Monte Karlu, sa 11 titula (2005-2012. i 2016-2018), a pored Noleta rivali za novi pehar na tom nadmetanju biće mu i Karlos Alkaraz, Stefanos Cicipas, Rusi Danil Medvedev i Andrej Rubljov, Norvežanin Kasper Rud...

Novak Đoković - Rafael Nadal, međusobni učinak

Nakon što je Nole osvojio AusOpen, jedna od najtraženijih pretraga na internetu je bila "Djokovic vs Nadal H2H", odnosno Novak - Rafa, međusobni mečevi.

Sa razlogom.

Obojica su sada na po 22 osvojena grend slem trofeja, po čemu su iznad svih koji su se ikada tenisom bavili. Podsetimo, Rodžer Federer je u penziju otišao sa 20 takvih titula.

Đoković, inače, vodi protiv Nadala u pobedama. Trenutni rezultat je 30:29.

Rafael Nadal je, pritom, dobio tri od njihova poslednja četiri meča (finala Rolan Garosa 2020, Rima 2021. i opet na Rolan Garosu, četvrtfinalni meč 2022. gdine, a Novak je Španca upravo na Otvorenom prvenstvu Francuske pobedio u polufinalu 2021.

Iako dolaze "nove snage" u tenisu, možda baš na ovogodišnjem Rolan Garosu Rafa ili Nole stigne do 23. grend slem trofeja i tako povede u tzv. "GOAT" trci (engl. skraćenica za Greatest of all time - najbolji svih vremena).

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)