SPEKTAKULARNA LIGA ŠAMPIONA! Poznati svi četvrtfinalisti, Real i Liverpul u novoj fantaziji, a Napoli i Ajntraht ostali u senci huligana

Novosti online

15. 03. 2023. u 22:55 >> 22:55

NAKON što su se u četvrtfinale Lige šampiona plasirali Milan, Benfika, Čelsi, Bajern, Inter i Mančester siti, popunjena su i preostala dva mesta u narednoj fazi takmičenja: Real Madrid je eliminisao ekipu Liverpula, kog je u gostima savladao sa 2:5, a onda u prestonici Španije sa 1:0, dok je Napoli ponovo pobedio tim Ajntrahta, ali za razliku od "nemačkih" 2:0, kao domaćin je bio još ubedljiviji - 3:0.

СПЕКТАКУЛАРНА ЛИГА ШАМПИОНА! Познати сви четвртфиналисти, Реал и Ливерпул у новој фантазији, а Наполи и Ајнтрахт остали у сенци хулигана

FOTO: Tanjug/AP

Svesni su bili Crveni sa "Enfilda" da se retko kada dešava da neko nadoknadi u elitnom takmičenju "minus" od tri gola iz prve utakmice. Ali, iako se to desilo samo četiri puta u istoriji, Liverpul se nadao da će baš to da izvede u revanšu, baš kao kada je od Barselone na Nou kampu izgubio sa 3:0, pa je pobedio sa 4:0. Ali, niti je ovaj Real ondašnja Barsa, niti je Liverpul revanš igrao na svom terenu...

Ipak, to nije smetalo ekipi Jirgena Klopa da mašta da može do čuda, pa je zaigrala kao u transu i prilično namučila Real u prvih 20-25 minuta revanša. Uzvratili su, naravno, Madriđani dobro pripremljenim kontrama, a krivci što ponovo nije bila viđena goleada kao u Engleskoj nisu bili promašaji napadača, već odlične odbrane Kurtoea na golu domaćih, odnosno Alisona koji je bio među stativama engleskog velikana.

Kakve su sve šanse imali igrači Reala i Liverpula mogla bi to da bude prilično duga lista sa imenima i minutima, ali bi se tako u drugi plan stavili čuvari mreže, koji su istinskim bravurama spasavali svoje ekipe (VIDEO). Neki od njih su imali i pomoć okvira gola (kao kada je Realov Kamavinga uzdrmao prečku), ali je većina naišla na intervencije golmana koje su bile za svaku pohvalu.

Kada je Real malo primirio igru, jer mu jurnjava sa Liverpulom nije bila potrebna, Crveni kao da su ostali bez rešenja. Teže su oduzimali loptu nego što su je gubili, pa su Madriđani počeli da sve lakše kontrolišu zbivanja na terenu, a onda i, kako je odmicao meč, da stvaraju bolje prilike.

Jedna od njih je i iskorišćena, u 78. minutu kada je Karim Benzema poslao loptu u mrežu posle požrtvovanog poteza Vinisijusa (VIDEO), pa je Real već tada, ako ne i ranije, mogao da počne da slavi prolazak među osam najboljih u Evropi.

Što se utakmice u Napulju tiče, ona je ostala u senci velikih nereda koji su se skoro tokom čitavog dana dešavali na ulicama grada pod Vezuvom. Iako je navijačima Ajntrahta bio zabranjen dolazak, iz bezbednosnih razloga, oni su u velikom broju stigli, i to u pratnji svojih priajtelja koji navijaju za Atalantu. Kada su za to saznali huligani Napolija, organizovali su se i dve ogromne grupe su se potom na više mesta u gradu sukobljavale sa italijanskom policijom, u želji da dođu jedna do druge.

Tom prilikom, pripadnici organa za održavanje javnog reda i mira ne samo da su bili gađani svime i svačime, ili su se se susretali jedino sa zapaljenim automobilima, već i sa pištoljima (tačnije, jednim) koji je ispao jednom huliganu.

Kada je na red došao meč, Napoli je relativno lako stavio do znanja gostima da mu ne pada na pamet da se samo brani. Viktor Osimhen je u 45, pa u 53. minutu odlično reagovao na asistencije Politana (VIDEO) i Di Lorenca (VIDEO), donevši tako 2:0 domaćinu, što je potom uvećao Zielinski u 64. i to iz penala.

Viktor Osimhen slavi jedan od dva gola na revanš utakmici Lige šampiona Napoli - Ajntraht / FOTO: Tanjug/AP

Osimhen je želeo da on to izvede, ne bi li stigao do het-trika, ali nije uspeo da ubedi klupskog kolegu, što nije pošlo za rukom ni Politanu, koji se takođe zalagao da jedanaesterac šutira dvostruki strelac.

Kada je žreb za četvrtfinale Lige šampiona?

Žreb za četvrtfinale Lige šampiona biće održan u petak, 17. marta, tačno u podne po srednjoevropskom vremenu.

KRAJ! Real Madrid - Liverpul 1:0 (prvi meč 5:2)

KRAJ! Napoli - Ajntraht 3:0 (prvi meč 2:0)

90' - Kraj u Napulju, Napoli je prošao dalje. Još tri minuta će se igrati u Madridu

85' - Posle duže vremena dobra, baš dobra šansa za Liverpul, ali se Rudiger našao na pravom mestu i spasao Real.

82'  - Real je svestan da je završio posao. Modrić i Benzema izlaze, menjaju ih Sebaljos i Rodrigo.

78' - Gol za Real! Madriđani odlaze na +4 protiv Liverpula u ukupnom rezultatum, a strelac je Karim Benzema, koji se možda i povredio koji tren pre smeštanja lopte u mrežu nakon dodavanja Vinisijusa s leve strane.

Karim Benzema u bolovima posle datog gola na revanš utakmici Lige šampiona Real Madrid - Liverpul / FOTO: Tanjug/AP

77' - Nerviraju se navijači Liverpula, nije ih malo došlo u Real, ali... ako su očekivali goleadu ljubimaca kao nedavno protiv Mančester junajteda, "taj voz je prošao" posle onih čudesnih 20-ak uvodnih minuta, kada su šanse prštale na obe strane.

71' - Usled šest relativno brzih izmena u Napulju, splasnuo je ritam tamošnjeg fudbalskog duela. A usled ukupnih 5:0 za Napoli - i ne čudi...

65'  - Auh, Benzema je imao za njega idealnu priliku da postigne gol, pobegao je odbrani Liverpula trčeći udesno, no sa desetak metara udaljenosti šutirao preko prečke.

64' - Napoli vodi sa 3:0! Zielinski je precizan iz jedanaesterca!

60' - Navijači Liverpula se drže za glavu, njihov tim je prilično bezopasan posle velikog predaha. U prvom poluvremenu odnos šuteva bio je 9:8 za Real, a u drugom 3:0 za Madriđane.

57' - Jirgen Klop više ne može da čeka. Još malo više od pola sata je preosalo, Liverpul mora da postigne tri gola ne bi li izborio produžetke, pa je nemački strateg engleskog velikana posegao za izmenama. Harvi Eliot je ušao umesto Žote, a Roberto Firmino umesto Nunjeza.

53' - Gol! Napoli vodi sa 2:0! Opet Viktor Osimhen, sada na asistenciju Đovanija di Lorenca!

Viktor Osimhen, dvostruki strelac na revanš utakmici Lige šampiona Napoli - Ajntraht / FOTO: Tanjug/AP

53' - Nastavljaju golmani da briljiraju. Alison je zaustavio dva naleta Reala u jednoj akciji "kraljevića", a veću šansu imao je Valverde od potonje Benzemine. Odmah uzvraćaju igrači Liverpula, koji su imali dobru situaciju u kontri, no Salah je previše slabo poslao loptu Nunjezu, koji je bio levo od njega.

50' - Pripretio je najpre Liverpul, no akcija je okončana bez udarca, da bi onda Real uzvratio, i to kada je Vinisijus uz okret umakao Diogu Žoti, no potom je Džejms Milner zaustavio Modrića na rubu kaznenog prostora.

46' - Na oba meča počela su druga poluvremena

Kraj poluvremena na obe utakmice!

45' - Gol u Napulju! Napoli vodi, Viktor Osimhen je strelac, glavom je sa osam, devet metara idealno zahvatio loptu, a asistent je bio Mateo Politano, centrirajući sa levog krila! Italijanski klub je još više zakoračio ka četvrtfinalu, sada ima tri gola prednosti u odnosu na Ajntraht.

39' - Nema nekih većih novosti sa meča u gradu podno Vezuva. Napoli i dalje ima veći posed lopte, mada gost iz Frankfurta deluje sve interesantnije u napadu.

34' - Opet preti Liverpul. Gakpo, koji se čak triput istakao u odbrani, ostavljen je sam na desnoj strani napada Crvenih, uputio je razoran udarac u bliži ugao, a Kurtoa uspeo da izbaci loptu u korner. Posle toga je Benzema interevenisao ispred Salaha, pa će Liverpul imati novi udarac iz ugla.

27' - Liverpul je malo uspeo da primiri rivala, koji se baš razgorpadio. Sve češće su Crveni s loptom, ali ne onako opasni kao u uvodnim napadima. Sa druge strane, Napoli uopšte ne želi da "sedi i čeka da se meč završi, jer ima 2:0 iz prvog duela". Bolje igraju Italijani od gostiju iz Nemačke, no od pet šuteva, tri koja jesu išla u okvir gola - golman Ajntrahta, Trap, je zaustavio.

22' - Luka Modrić je sjajno primnio loptu i snažno šutirao sa oko 20 metra, a lopta je za pola metra preletela prečku gola Liverpula.

20' - Prečka! Kamavinga je uzdrmao okvir gola Liverpula udarcem s distance. Kakva utakmica u prestonici Španije... A i dalje 0:0!

16' - Naravno, nismo zaboravili ni meč u Napulju, gde je, istni za volju, daleko dramatičnije bilo na ulicama pred utakmicu, nego u samom fudbalskom duelu. A kad je o terenu reč, gosti iz Frankfurta su prvi pripretili, no udarac glavom Rafaela Borea bio je za malo neprecizan posle kornera Ajntrahta.

15' - Nova prilika u Madridu! Real u velikoj, velikoj šansi, ali Alison brani volej Vinisijusa sa dva, tri metra!

Alison brani šut Vinisijusa na revanš utakmici Lige šampiona Real Madrid - Liverpul / FOTO: Tanjug/AP

14' - Kako je samo opasan Real... Liverpul želi da što pre da prvi gol, sa namerom da to bude samo jedan u nizu da bi nadoknadio 2:5 sa svog terena, a Madriđani izuzetno brzo odgovaraju kontrama. Jednu je sada, u poslednji čas, zaustavio napadač Crvenih, Gakpo, koji je stigao Benzemu i sprečio ga da šutira kako je hteo.

12' - Kros je šutirao u dobro postavljenog golmana Liverpula, Alisona, a onda su Crveni uzvratili - Salah se probio po desnom krilu, no nije idealno centrirao, ali je uspeo da izbori korner. Izuzuetan ritam utakmice u španskoj prestonici.

9' - Spektakularno se igra u Madridu, sada je šansu imao Real, čiji su igrači za nijasnu previše kombinovali u kaznenom prostoru Liverpula, pa su samo izborili korner, iako se činilo da će možda šutirati Vinisijuš, pa onda Valverde, ali na kraju to nije uradio ni Benzema kako su to priželjkivali navijači "kraljevića".

7' - Lepa prilika za Liverpul! Karvahal je očajno vratio loptu unazad ka Ridigeru, Salah ju je osvojio, proigrao Nunjeza, čiji je udarac odbranio Kurtoa!

3' - Prvi su pripretili fudbaleri Reala, koji su izblokirali Milnerov centaršut, a onda krenuli u kontranapad, koji je okončan ofsajdom Benzeme.

Utakmice su počele!

20.55 - Startne postave za spektakl u Madridu:

Real: Kurtoa - Karvahal, Militao, Rudiger, Ferndandez - Kros, Kamavinga, Modrić - Valverde, Benzema, Vinisijuš

Liverpul: Alison - Aleksander, Konate, Van Dajk, Robertons - Fabinjo, Milner - Salah, Diogo Žota, Gakp - Nunjez

20.50 - Evo i sastava za meč u Napulju:

Napoli: Mere - Di Lorenco, Rahmani, Kim, Rui - Angisa, Lobotka, Zielinski - Politano, Osimhen, Kvarachelija

Ajntraht: Trap - Buta, Tura, Ndika, Lenc - Rode, Sou - Kanuf, Gece, Kamada - Bore

20.48 - Kako se bliži početak utakmica, italijanski mediji donose sve više užasnih detalja s ulica Napulja. Ne samo da je došlo do velikih sukoba, već je policija čak pronašla i jedan pištolj koji je nekom huliganu ispao...

20.24 - Uoči današnjeeg revanša u Italiji, došlo je do velikih nereda na ulicama Napulja. Iako je navijačima Ajntrahta iz bezbednosnih razloga bio zabranjen dolazak u grad podno Vezuva, oni su u velikom broju stigli, i to uz podršku svojih kolega iz Atlante, s kojima su u dobrim odnosima. A kada su sve to saznali huligani koji navijaju za Napoli, krenuli su da se masovno okupljaju i da, probijajući se kroz policijske kordone, nekako dođu do rivala. U tome ipak nisu uspeli, ali su za sobom ostavili pustoš, što se delimično može videti i na snimcima koji su pred vama:

Uoči utakmica

Ko se jednom gadno opekao protiv Liverpula, nikada ga ne otpisuje. Trener madridskog Reala Karlo Ančeloti pred revanš osmine finala Lige šampiona upozorio je svoje izabranike da ništa nije gotovo, iako su sa "Enfilda doneli ubedljivu pobedu od 5:2.

Ančeloti je bio menadžer Milana u čuvenom finalu Lige šampiona iz 2005. u Istanbulu kada su "redsi" u verovatno najdramatičnijem okršaju za "ušati pehar" nadoknadili 0:3 i posle penala napravili čudo.

- Očekuje nas mnogo teška utakmica, iz psihološkog aspekta Liverpulu će biti lakše jer nema šta da izgubi. Rival će napasti, ali ni mi ne želimo da branimo prednost, već da igramo naš najbolji fudbal. Pokušaćemo od prvog minuta da igramo najjačim intezitetom, jer nas ne zanimaju nikakve kalkulacije, sem da ostvarimo još jednu pobedu - rekao je Ančeloti.

Italijan je potvrdio da može da računa na najboljeg strelca Karima Benzemu:

- Spreman je sto odsto, trenirao je normalno i maksimalno je motivisan. Za Karima, ostale igrače, za mene i klub Liga šampiona je mnogo važno takmičenje.

Liverpul je pomalo stidljivo stigao u špansku prestonicu, ali je sigurno da neće biti takav večeras na terenu.

- Posle poraza od 5:2 na našem stadionu, pred nama je skoro nemoguća misija. Voleo bih da nas krene kao nedavno u meču sa Mančester junajtedom, a kada smo tako raspoloženi onda je sve moguće - rekao je Virdžil van Dajk, as engleskog velikana.

Međutim, ni tradicija nije naklonjena gostima. Na poslednjih sedam utakmica u Ligi šampiona, Real je pobedio Liverpul šest puta, jednom je bilo nerešeno.

U drugom meču večeri očekuje sa da će Napoli kao domaćin bez problema izaći na kraj sa Ajntrahtom, koga je nadigrao u Ajntrahtu (2:0).

Bonus video: VELIKA FRKA NA MARAKANI: Ružne scene obeležile kraj 169. "večitog derbija"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)