"MALI" JE SPREMAN DA NADMAŠI ĐOKOVIĆA: Svet tenisa ima budućeg vladara grend slem rekorda tvrdi Australijanac

Novosti online

11. 03. 2023. u 19:30

VEĆ dugo se priča o tome ko će biti dostojan naslednik Novaka Đokovića, a izgleda da je neki opšti konsenzus da će to biti španska tensika senzacija - Karlos Alkaraz. Opštem stavu teniske planete pridružio se i australijski teniser Tanasi Kokinakis koji je u hvalospevima pričao o Karlitosu pred međusobni okršaj u Indijans Velsu. Prošle godine je Karlos Alkaraz u Indijan Vels došao kao 19. teniser sveta, a sada želi da eventualnom titulom započne svoju 21. nedelju na vrhu ATP liste.

МАЛИ ЈЕ СПРЕМАН ДА НАДМАШИ ЂОКОВИЋА: Свет тениса има будућег владара гренд слем рекорда тврди Аустралијанац

FOTO: Tanjug/AP

Prethodne godine je Alkaraz u Indijan Vels došao kao 19. teniser sveta, a sada želi da eventualnom titulom započne svoju 21. nedelju kao prvi reket sveta..

I on je rekao, baš kao i trener Huan Karlos Ferero, da je fizički dobro posle problema sa nogom zbog kojih je otkazao Akapulko, a start u Kaliforniji neće mu biti jednostavan – u drugom kolu čeka ga Australijanac Tanasi Kokinakis.

- To je dobar cilj za mene - prokomentarisao je 19-godišnji Španac borbu za broj jedan i dodao:

- Uvek je teško igrati masters i zaista želim da ostvarim dobar rezultat. Volim ovaj turnir.

FOTO: Tanjug/AP

Njegov budući rival nije mnogo pričao o sebi, ali je zato Kokinakis u fokus stavio to ko će se u Indijan velsu nać naspram njega.

- Ne samo da nema slabosti, već i igra tenis na pravi način - započeo je Kokinakis o Alkarazu.

- Uvek se smeje. Publika ga voli jer je njegova energija zarazna. Meni je on jedan od najdražih za gledanje, nastojim da gledam njegove mečeve kad god imam vremena.

FOTO: Tanjug/AP

Kokanakis smatra da je momak iz Mursije spreman da napravi istorijske podvige u budućnosti i svrgne sa trona rekordere po pitanju osvojenih grend slemova - Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

- Dopada mi se kako igra. Ima snagu, brz je kao munja, sjajne ruke. Primetio sam to još pre nekoliko godina kada sam gledao neke poteze. Teško je prestići rekorde našeg sporta u smislu osvojenih slemova, ali on je definitivno sposoban za to, pod uslovom da ostane zdrav - dodao je Kokinakis.

Meč između Alkaraza i Kokinakis je na programu oko 4.30 ujutru u noći između subote i nedelje.

BONUS VIDEO: OD PRVE DO DESETE TITULE: Sva Novakova pobednička finala Australijan opena

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POSTAVIO DOMAĆI ZADATAK: Novak Đoković obara sve rekorde