OGROMAN PRITISAK NA OLIMPIJSKI KOMITET ZBOG RUSA: Ukrajinci prete bojkotom, britanska vlada poslala oštro pismo sponzorima Olimpijade!

Novosti online

11. 03. 2023. u 16:10

BRITANSKA vlada je poslala pismo sponzorima Olimpijade, pozivajući ih da izvrše pritisak na Međunarodni olimpijski komitet (MOK) zbog predloga da se dozvoli sportistima iz Rusije i Belorusije da se takmiče na Igrama u Parizu sledeće godine, preneli su danas britanski mediji.

ОГРОМАН ПРИТИСАК НА ОЛИМПИЈСКИ КОМИТЕТ ЗБОГ РУСА: Украјинци прете бојкотом, британска влада послала оштро писмо спонзорима Олимпијаде!

FOTO: Tanjug/AP

MOK se suočava sa sve većim pritiscima nakon što je u januaru odredio put za takmičare iz Rusije i Belorusije da se kroz azijske kvalifikacije izbore za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, ali bez obeležja Rusije i Belorusije, preneo je Rojters.

Britanska sekretarka za kulturu Lusi Frejzer uputila je pismo sa britanskim zahtevima izvršnim direktorima 13 najvećih sponzora Olimpijade iz Ujedinjenog Kraljevstva, uključujući Koka-kolu, Samsung i Vizu, objašnjavajući zabrinutost vlade.

- Znamo da su sport i politika u Rusiji i Belorusiji u velikoj meri isprepleteni i odlučni smo da režimima u Moskvi i Minsku ne sme biti dozvoljeno da koriste sport u svoje propagandne svrhe. Zato nismo saglasni da se ruskim i beloruskim sportistima dozvoli učestvuju u takmičenjima - napisala je između ostalog Frejzerova.

Ukrajina je zapretila bojkotom Olimpijskih igara u Parizu ukoliko se budu takmičili ruski i beloruski sportisti.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni