ĐOKOVIĆ I CICIPAS ODLUČUJU O BROJU JEDAN: Kada može da dođe do susreta dva jedina kandidata da od Alkaraza preuzmu prvo mesto na ATP listi?

Novosti online

20. 01. 2023. u 23:00

TRKA za prvo mesto na ATP listi svela se na dva imena.

ЂОКОВИЋ И ЦИЦИПАС ОДЛУЧУЈУ О БРОЈУ ЈЕДАН: Када може да дође до сусрета два једина кандидата да од Алкараза преузму прво место на АТП листи?

Foto: AP

Novak Đoković i Stefanos Cicipas jedina su dva preostala tenisera koja mogu da se dočepaju čelne pozicije u muškom karavanu posle Melburna.

Ipak, da bi ime Grka ili Srbina bilo na vrhu, potrebno je da dođu do titule na Australijan openu. Ono što još više daje na draži potencijalnoj borbi za "broj jedan" jeste da se obojica nalaze u različitim delovima žreba, tako da bi 29. januara na "Rod Lejver areni", osim megdana za pehar, mogli da u međusobnom nadmetanju odlučuju o novom lideru u poretku.

Ovaj scenario na "Ozi openu" postao je moguć usled prave seče favorita. U uvodnim rundama ispali su branilac titule Nadal i drugi "kosturaš" Rud, koji je jedini uz Noleta i Cicipasa imao priliku da titulom, a možda i samo plasmanom u finale, preuzme prvo mesto.

Tako se Đokoviću lepo otvorio žreb do finala, ali zato Cicipas ima nekoliko mina na putu do same završnice. Prvi ispit mu je Italijan Siner u nedelju.

Za to vreme, trenutno vodeći na ATP listi Karlos Alkaraz oporavlja se od povrede mišića i čeka rasplet situacije, jer bi moglo da se desi da njegovo ime i 30. januara osvane na čelu i nastavi da 20. sedmicu bude svetski broj jedan.

Jedini put do sada Nole i Stefanos su se našli u finalu nekog grend slema pre dve godine na Rolan Garosu, kada je naš teniser posle preokreta osvojio Trofej musketara.

BONUS VIDEO - Pitali smo Beograđane dokle misle da će Novak Đoković dogurati na Australijan openu?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)