NEVEROVATNO: Evo šta su Australijanci uradili kada su čuli da Novak Đoković i Nik Kirjos igraju meč u Melburnu

Novosti online

10. 01. 2023. u 20:09

NOVAK Đoković je prošle godine prošao pravi pakao u Australiji, ali ovoga puta na Australijan open stiže em u odličnom raspoloženju, em uz veliku podršku.

НЕВЕРОВАТНО: Ево шта су Аустралијанци урадили када су чули да Новак Ђоковић и Ник Кирјос играју меч у Мелбурну

FOTO: AP

Tome u prilog svedoči i nekoliko primera, a i najnovija vest iz Melburna.

Naime, nakon što je Nole imao nestvarnu podršku u Adelajdu, gde je na dramatičan način osvojio i titulu u nedelju, u petak 13. januara, na Rod Lejver areni igraće se meč Novak Đoković - Nik Kirjos.

Iako je srpski as strepeo na kakav prijem će "naleteti" na povratku na australijsko tlo, tim pre što je prošlog januara čak 70% žitelja te zemlje podržavalo odluku o Đokovićevoj deportaciji, u Melburnu ga, izgleda, ljubitelji tenisa dočekuju širom raširenih ruku.

O tome svedoči i informacija koju je objavio australijski novinar Luk Denehi:

- Vau! Karte za meč Nik Kirjos - Novak Đoković koji se igra u petak prodate su za samo 58 minuta. Vau!

Karte su, inače, koštale 20 australijskih dolara, odnosno oko 12,8 evra, a sav prihod od njihove prodaje ide u humanitarne svre.

Pa opet, iako je reč o egzibicionom meču, sa kog se novac upućuje na račun Teniskog saveza Australije, a odatle potrebitima, jedan od najvećih "Novakomrzaca", američki novinar Ben Rotenberg, osuo je "drvlje i kamenje" na cenu ulaznica, i to toliko - da je Nik Kirjos morao da mu odgovori.

Đoković će odigrati još jedan spektakl pred AusOpen

Podsetimo, organizatori prvog teniskog grend slema u sezoni odlučili su se da slavni Srbin na svom velikom povratku na Australijan open bude deo promotivnih, revijalnih a istovremeno pripremnih mečeva pred sam početak turnira u Melburnu.

Novak Đoković će, tako, igrati (i) protiv Danila Medvedeva uoči početka AusOpena 2023.

Susret dva tenisera koji znaju kako je biti na prvom mestu ATP liste održaće se u sredu 11. januara na Rod Lejver areni, i to u 4.15 po našem, srednjoevropskom vremenu.

Tog dana, sat i po pred Noletov meč s Medvedevim, igraju Feliks Ože-Alijasim i Kristijan Garin, dok će u četvrtak snage odmeriti Aleksander Zverev - Dominik Tim, Arina Sabalenka - Marija Sakari, Stan Vavrinka i teniser čije će ime naknadno biti saopšteno, a onda Rafael Nadal - Hubert Hurak.

Australijan open počinje 16. januara i traje do 29, a titulu brani Rafael Nadal.

BONUS VIDEO: PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri