NEOČEKIVANA SCENA: Novak Đoković ostao zatečen, u Beograd došla osoba kojoj je poklonio reket koji vredi pravo bogatstvo (FOTO)

Novosti online

21. 10. 2022. u 20:22

NOVAK Đoković je tokom teniske karijere usrećio mnoge. Ali jedna od tih osoba je ipak posebna.

НЕОЧЕКИВАНА СЦЕНА: Новак Ђоковић остао затечен, у Београд дошла особа којој је поклонио рекет који вреди право богатство (ФОТО)

FOTO: AP/Tanjug

Podsetimo, 2021. godine Novak Đoković je osvojio Vimbldon i tako došao do 20. grend slem trofeja. Istorijskog, jer se time, u tom trenutku, izjednačio sa rekorderima među muškarcima po broju pehara sa četiri najveća teniska turnira - Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Nadao se, naravno, Nole da će ih i prestići, ali... Na Ju-Es openu 2021. ga je u finalu pobedio Danil Medvedev, potom je Srbin deportovan iz Australije, gde je rekorder tamošnjeg grend slema, pa je Nadal osvojio 21. "veliki" pehar, a Rafa onda stigao i do 22, na "svom" Rolan Garosu. Nole je ove godine, opet na Vimbldonu, uspeo da pokori konkurenciju, ali... 

Ovih dana mu je u sećanje opet došao onaj istorijski vimbldonski uspeh 2021. Jer je u Beograd došla devojčica kojoj je tada dao reket posle finala.

Naime, tada sedmogodišnja Ivanka Li je držala vrlo simpatičan transparent, bodreći Đokovića:

Number1

Outstanding
Victorious
Ambitious
KISSABLE

Te reči ("broj 1", "izuzetan", "trijumfalan", "ambiciozan", "ljubljiv") iskreno su oduševile Novaka koji je baš toj devojčici poklonio reket kojim je savladao Matea Beretinija u borbi za vimbldonski pehar.

Majka ove devojčice je posle tog grend slema otkrila da je i ona veliki navijač Noleta, ali da nije mogla od uzbuđenja da ide na finale, niti da sam meč gleda, već je sa mlađim detetom, sinčićem, šetala psa, a tata je odveo ćerku na tribine. Prve četiri reči podrške osmislila je devojčica, a onda...

- Ja sam joj rekla da napiše ovu poslednju. Malo se nećkala, ali sam joj rekla da to i treba da bude nešto smešno, simpatično.

Tako je rođena jedna posebna veza između male Ivanke i velikog Noleta, a oni su se sada ponovo susreli.

Devojčica iz Engleske je, sa porodicom i prijateljima, doputovala u Beograd, a tu se opet srela sa svojim teniskim idolom.

Oduševljeni Nole je, naravno, odmah izašao u susret i pozirao za zajedničku fotografiju iz srpske prestonice.

Kad igra Novak Đoković?

Po rasporedu koji je objavio na svom zvaničnom sajtu, naredni turnir na kome će Novak Đoković igrati je pariski masters, koji se u prestonici Francuske održava od 31. oktobra do 6. novembra.

U prošlogodišnjem izdanju ovog turnira, Novak Đoković je osvojio titulu pobedivši na putu do nje Martona Fučovića, zatim mu je Gael Monfis predao meč bez borbe, a onda su usledili trijumfi nad Tejlorom Fricom, Hubertom Hurkačom i, u finalu, nad Danilom Medvedevim posle preokreta - 4:6, 6:3, 6:3.

BONUS VIDEO Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)