HRABRA ZVEZDA PALA U MADRIDU: Crveno-beli još uvek čekaju na pobedu u Evroligi

Č. V.

21. 10. 2022. u 17:54 >> 22:55

KOŠARKAŠI Crvene zvezde doživeli su četvrti poraz u Evroligi, pošto su poraženi od Reala u Madridu sa 72:56 (25:10, 14:20, 15:14, 18:12).

ХРАБРА ЗВЕЗДА ПАЛА У МАДРИДУ: Црвено-бели још увек чекају на победу у Евролиги

Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Loše su ponovo crveno-beli ušli u meč i posle 10 minuta se činilo da im preti katstrofa, jer bili u zaostatku od čak 15 razlike. Ipak, podigli su se gosti u drugoj četvrtini i uspeli sa jednocifrenim zaostatkom da odu na odmor - 39:30.

Još bolje je Zvezda krenula u drugom delu. Prišli su gosti u jednom momentu na dva poena razlike 44:42, ali čitavih pet minuta nisu uspeli da postignu koš, a to ekipa kvaliteta Reala lako kažnjava.

Uprkos praznim minutima tim Vladimira Jovanovića se nije predavao. "Kraljevići" su konstantno čuvali prednost, no Zvezda je opet na tri minuta do kraja došla na minus pet. Ipak, snage za preokret nije bilo.

Navijače crveno-belih može da raduje debi Luke Vildoze. Nije to bilo idealno, ali videlo se da Argentinac poseduje ogroman kvalitet i da će mnogo značiti Zvezdi u nastavku sezone. On je meč završio sa 10 poena i četiri asistencije.

Ekipu iz Madrida je do pobede predvodio Džanan Musa sa 13 poena, pratio ga je Gabrijel Dek sa 12. Na drugoj strani najbolji je bio Ben Bentil sa 17 poena, dok je još pomenuti Vildoza bio dvocifren, a do osam su brojali Hasan Martin i Ognjen Dobrić.

Real je sada na učinku 2-2, Zvezda ima četiri poraza i još uvek čeka na trijumf. Priliku za to imaće sledećeg petka kada u dvoranu "Aleksandar Nikolić" dolazi Bajern.

Real Madrid - C. zvezda 72:56 (25:10, 14:20, 15:14, 18:12).

Dvorana: "Vizink centar". Gledalaca: oko 8.000. Sudije: Sašo Pukl, Ana Panter, Robert Viklicki.

Real Madrid: Kozer 2, Abalde 6, Hezonja, Rodrigez 6, Dek 12, Poarje 5, Korneli 7, Tavares 10, Ljulj, Jabusele 11, Ndiaje, Musa 13.

C. zvezda: Holand 7, Vildoza 10, Lazarević 2, Mitrović 2, Lazić, Martin 8, Dobrić 8, Raduljica, Ivanović, Marković 2, Petrušev, Betil 17.

Četvrta četvrtina: Real - Zvezda 72:56

40' - Dobar napad gostiju i novi poenai odličnog Bentila koji je potom promašio i trojku, kao i Dobrić. Tačku na utakmicu trojkom je stavio Gabrijel Dek.

39' - Pada Zvezda u završnici i Real ide ka novoj pobedi. O čas posla domaći idu na +15 posle trojke Jabuselea. Zatražio je tajm-aut Jovanović

38' - Uspeo je Tavares da postigne bitne poene za Real, potom je usledila dobra odbrana "kraljevića". Posle zakucavanja uz faul Tavaresa čini se da domaći rešavaju pitanje pobednika. Pogodio je centar Reala i dodatno bacanje.

37' - Sjajna saradnja Markovića i Martina, centar Zvezde je ponovo poentirao. Odmah Mateo reaguje minutom odmora.

37' - Neverovatan koš postigao je Martin. Isticalo je vreme za napad, on je uzeo nekarakterističan šut i uspeo je da pogodi.

Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

36' - Vildoza je promašio bacanje i na 0/3 je što se tiče šuta sa crte Argentinac koji danas debituje u crveno-belom dresu. Dek to kažnjava i dolazi do lakih poena.

35' - Treću trojku postiže Bentil i gosti su ponovo na jednocifrenom zaostatku - 57:50. Sada i Čus Mateo dobija tehničku, a Zvezda će slobodno bacanje izvesti posle televizijskog tajm-auta. Burno je sada u Madridu. Domaći su nezadovoljni suđenjem dobili u kratkom veremenskom periodu dve tehničke greške.

34' - Uzeo je težak šut Bentil i uspeo je da pogodi. Crveno-beli ponovo igraju dobro u odbranu, ali to ne koriste, jer teško dolaze do poena.

33' - Tehničku grešku zaradio je nervozni Hezonja. Slobodno bacanje za goste izveo je Dobrić i bio je precizan.

32' - Otvorenu trojku nije pogodio Dobrić, no ni Madriđani nisu uspeli da poentiraju. Zvezda je nastavila mučenje u napadu.

31' - Rodrigez je promašio trojku na startu poslednje deonice, ali drugu je pogodio nakon izgubljene lopte Holanda.

Treća četvrtina: Real - Zvezda 54:44

30' - Više od pet minuta Zvezda nije postigla koš i to na se surovo kažnjava u Evroligi, posebno protiv Reala na njegovom terenu. Ipak, tu seriju je prekinuo Vildoza poenima u poslednjoj sekundi.

29' - Madriđani kažnjavaju propuste i promašene otvorene šuteve crveno-belih. Van linije 6,75 precizan je bio Musa.

28' - Real ima seriju 7:0, dugo su gosti bez poena i ne mogu da pronađu način da provuku loptu kroz obruč u ovim momentima.

27' - Odlična pozicija za Jabuselea i poeni Francuza. Ostaju bez rešenja u napadu crveno-beli. Do prvih poena došao je i Rodrigez posle sjajnog prodora - 50:42. Odmah je tajm-aut zatražio Jovanović.

26' - Dva loša napada Zvezde. Protiv Reala na njegovom terenu to ne sme da se dešava, Mitrović je najpre izblokirao Tavares, a potom nije stigao da šutne na vreme - 46:42.

Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

25' - Dobro je Mitrović čuvao Tavaresa koji je ipak uspeo da poentira na tžak način. Na drugoj strani drugu trojku u ovom periodu postiže Bentil.

24' - Fantastična energija i odbrana Zvezde. Dek je izgubio loptu i 13:8 je u prodatim loptama za domaćina. To je dokaz koliko su crveno-beli podigli odbranu posle prve četvrtine koja je bila loša.

24' - Poigrava se Vildoza sa Realom, sjajnu fintu je prodao rivalu i poentirao. Odmah je tajm-aut zvao Mateo - 42:39.

23' - Ukrao je Argentinac u redovima Zvezde loptu, a Dobrić je došao do lakih poena i gosti su na minus 5.

22' - Nesporazum u odbranu gostiju i kazna Abaldea koji je do šestog poena došao novom trojkom, ali na uspeo je da je vrati Bentil - 42:35.

21' - Sjajno je Vildoza proigrao Mitrovića, a ovaj polaganjem na drugi obruč izbegao potencijalnu rampu Tavaresa.

Druga četvrtina: Real - Zvezda 39:30

20' - Vildoza je pokušao prodorom da reši napad, no nije uspeo da prebaci Tavaresa, pa Real sa +9 ide na odmor.

20' - Imali su gosti priliku da smanje razliku Madriđana, ali loše su odigrali napad. Real je to kaznio i došao do poena. Tajm-aut je zatražio Jovanović kako bi nacrtao poslednji napad u prvom poluvremenu.

19' - Argentinac je potom faulirao Musu koji je ponovo završio na liniji penala i opet je bio precizan oba puta - 37:28. Osetio je prosto Lazarević i hrabro je krenuo na koš, naterao je Jabuselea da ga faulira i potom pogodio oba bacanja.

18' - Možda ne može da pogodi sa linije penala, no prve poene u crveno-belom dresu postigao je van linije 6,75. Odmah je tajm-autom reagovao Čus Mateo. Izgubio je Real loptu, a onda Vildoza pogađa još jednu trojku za seriju 8:0.

Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

17' - Promašio je Vildoza oba slobodna bacanja, ali je iz ofanzivnog skoka ispravio to Martin - 35:22.

16' - Podigli su gosti malo nivo agresivnosti. Musa je to iskoristio da se izbori za slobodna bacanja. Sjajni krilni košarkaš "kraljevića" je bio oba puta precizan. Istom merom je uzvratio Dobrić.

15' - Dobar prodor Vildoze i asistencija za Martina koji je uspeo da se izbori za slobodna bacanja koja je realizovao - 31:18.

14' - Nastavlja se rapsodije Reala. Jabusele je bio precizan van linije 6,75, ali istom merom je uzvratio Holand.

13' - Krenuo je snažno na zakucavanje Holand i fauliran je od strane Poarijea. Amerikanac je pogodio jedno od dva penala.

12' - Dobar napad Zvezde. Bentil je iskoristio snagu u odnosu na Hezonju i pogodio posle dobre leđne tehnike.

11' - Nastvljaju se problemi gostiju. Rodrigez sve vidi, sjajno je proigrao Jabuselea koga je Marković morao da faulira i to na šutu. Francuz je bio polovičan.

Prva četvrtina: Real - Zvezda 25:10

10' - Strašna utakmica Reala i loša Zvezde. Gosti su na -15 već posle prve četvrtine. Nema sumnje da su navijači zabrinuti zbog ovakvog izdanja.

10' - Holand je pokušao da omete Musu na šutu van linije 6,75, ali je tom prilikom napravio faul, pa će reprezentativac BiH imati tri slobodna bacanja. Realizovao je dva - 23:10.

9' - Druga trojka za Zvezdu. Precizan je bio Holand koji je prvi put ušao na teren. Velike muke imaju crveno-beli sa igrom u napadu.

8' - Iako su gosti odigrali dobru odbranu Real je pronašao način da poentira, posle čarolije Rodrigeza koji je bez gledanja proigrao Poarijea za lagano zakucavanje - 20:7.

7' - Kakav napad Reala. Rodrigez je povukao kontru, uposlio je Kornelija koji je snažno zakucao i odmah minutom odmora reagujem Vladimir Jovanović.

Vladimir Jovanović/Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

6' - Kažnjava to domaćin i trojku iz desnog kornera pogađa Petr Korneli. Na drugoj strani je Bentil uspeo da izvuče dva slobodna bacanja, izvešće ih posle televizijskog tajm-auta. Oba je realizovao košarkaš iz Gane.

5' - Otvoren teren je iskoristio Abalde i snažno zakucao. Zvezda je dugo bez poena. Na teren je ušao i Vildoza koji je promašio prva dva šuta.

4' - Faulirao je Marković na šutu Abaldea koji je otišao na liniju penala, no bio je polovičan sa crte - 8:5.

3' - U strelce se upisao i Marković. Nije stigao da ga izblokira Tavares i sudije su signalizirale silaznu putanju.

2' - Sada je bio precizan Dobrić van linije 6,75. Istom merom uzvratio je Dek. Pre toga i Musa je bio precizan za dva poena.

1' - Težak šut pogodio je Dek. Dobru odbranu odigrao je Lazarević, ali iz okreta je pogodio Argentinac. Prvi napad Zvezda nije realizovala, pošto je Ognjen Dobrić promašio trojku.

Zvezda meč počinje u petorci Marković, Dobrić, Lazarević, Bentil i Raduljica, dok Real kreće duel sa Abaldeom, Musom, Dekom, Kornelijem i Tavaresom.

Uoči meča:

Znali su crveno-beli da naprave problem "kraljevićima" na njegovom parketu. Poslednji trijumf šampion Srbije i ABA lige u prestonici Španije ostvario je 18. januara 2021. godine (77:79).

Zvezda je i prošle sezone uspela da uzme skalp Realu, ali Beogradu (65:62). Ipak, treba biti realan i reći da su Madriđani veliki favoriti na ovom susretu, iako oni nisu otvorili sezonu u elitnom takmičenju onako kako su želeli.

Tim Čusa Matea je izgubio od Barselone i Olimpijakosa, a pobedio je u prvom kolu Panatinaikos u Atini.

Sa druge strane izabranici Vladimira Jovanovića su poraženi bili u duelima sa Efesom, Panatinaikosom i Baskonijom.

Zvezda u ovaj meč ulazi bez pomoći Nemanje Nedovića, Dalibora Ilića i Ognjena Kuzmića. Dobra vest je da će u sastavu biti poslednje pojačanje Luka Vildoza.

BONUS VIDEO: Ovako su "delije" dočekale Dejana Radonjića kao trenera Panatinaikosa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)