SRBIJA SAVLADALA JUŽNU KOREJU: Kecmanović doneo pobedu "orlovima" protiv Južne Koreje

Č. V.

15. 09. 2022. u 19:43

SRBIJA je ostvarila prvu pobedu u Dejvis kupu ove sezone, pošto je Miomir Kecmanović uspeo da savlada rivala iz Južne Koreje Sunvu Kvona sa 6:3, 6:4.

СРБИЈА САВЛАДАЛА ЈУЖНУ КОРЕЈУ: Кецмановић донео победу орловима против Јужне Кореје

FOTO: AP/Tanjug

Najbolje rangirani igrač u našoj selekciji (33. na ATP listi) je juče izgubio tesan meč od Roberta Bautiste Aguta. Ipak, to ga nije poljuljalo pa je danas pruži dobru pariju i upiše svoj prvi trijumf za reprezentaciju.

Prvi set bio je izjednačen sve do osmog gema kada je 23-godišnji Beograđanin napravio brejk i nedugo potom okončao prvi segment meča.

Drugi deo susreta počeo je idealno za Srbina. Odmah je rivalu oduzeo servis. Sa prvim problemima na svoj servis Kecmanović se susreo u šestom gemu kada se sučio sa tri brejk lopte. Ipak, pronašao je način da ih spase.

Novi problemi su nastali u najgorem trenutku - kada je servirao za meč. Dozvolio je i tada rivalu da dođe do brejk šanse, ali tada je naterao Kvona da pošalje loptu u mrežu i potom privede kraju duel koji je trajao jedan sat i 21 minut.

Do kraja dana sledi i meč u dublu koji nema rezultatski značaj pošto je Srbija dobila oba singla, jer je Dušan Lajović u prvom susretu bio bolji od Seonga Čana Honga.

"Orlovi" sutra odmaraju, a u subotu od 16 sati igraju meč treće runde protiv selekcije Kanade.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)