"KIRJOS JE GODINAMA IMAO NEŠTO PROTIV MENE": Novak Đoković o tome zašto ga kontroverzni Australijanac nikada nije voleo

Novosti online

09. 07. 2022. u 08:10

SRPSKI teniser Novak Đoković će braniti titulu na Vimbldonu 2022, gde ga čega čovek sa kojim je imao tubulentan odnos prethodnih godina...

КИРЈОС ЈЕ ГОДИНАМА ИМАО НЕШТО ПРОТИВ МЕНЕ: Новак Ђоковић о томе зашто га контроверзни Аустралијанац никада није волео

FOTO: Tanjug/AP

"Kralj belog sporta" u razgovoru za "Sport klub" progovorio je o rivalstvu koje je imao sa  Nikom Kirjosom, nakon što mu je pred očima javnosti juče kontroverzni Australijanac uputio hvalospeve

- Ne znam baš da li smo zakopali ratne sekire, deluje tako ali videćemo u nedelju. Nikada nisam imao ništa protiv njega, ali on jeste protiv mene godinama, jednostavno mu se nisam svideo. Naš odnos ne bih nazvao romansom, ali tačno je da je pozitivniji nego što je ranije bio.

Ne zaboravlja Đoković teške trenutke, verovatno najteže u karijeri, i ko mu je kada su se svi utrkivali u razapinjanju držao stranu. "Najusijanija teniska glava" poznata po teranju kontre i prkošenju pravilima bila je među malobrojnima. 

- Kada je bilo najteže stao je uz mene, bio jedan od retkih koji je izašao i krenuo protiv svoje vlade, zamislite koliko je teško to uraditi u svojoj zemlji, to je ono što cenim i poštujem. Pričao je u javnosti kako to što mi se dešava nije fer. Od tada se odnos promeni, pričamo, slažemo se  U Australiji se zauzeo za mene - rekao je Novak Đoković.

FOTO: Tanjug/AP

Retki su držali stranu Novaku dok je bio u pritvoru, a isto tako retki imaju pozitivan skor protiv njega. I u tu grupu spada Nik Kirjos. Dobio je oba međusobna duela, i to bez izgubljenog seta. Za velike mečeve nije mu problem da namesti glavu. Do Vimbldona se mučio u onima gde je favorit. Izgleda da je konačno sazreo.  

- Kirjos je uvek igrao najbolje protiv najboljih, poznat je po tome. Poseduje kvalitet za veće domete, svi smo očekivali da će ranije doći do vrha, ali to se nije desilo samo zbog njegovog mentaliteta i pristupa. Ne znam kakva će publika biti. Spreman sam za ono najgore, jer je u mojoj karijeri nekako tako uvek i bilo, to je nažalost realnost. Trudiću se da budem u svom filmu - podvukao je šestostruki osvajač Vimbldona.

FOTO: Tanjug/AP

Meč Đokovića i Kirjosa za titulu šampiona Vimbldona 2022. igraće se u nedelju od 15 časova.

Podsetimo, naš teniser je do sada samo dva puta igrao protiv Australijanca, ali oba meča je izgubio.

BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri današnjice?
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)