"A SAD - KIRJOS!" Novak Đoković nasmejao englesku publiku posle plasmana u finale Vimbldona

Novosti online

08. 07. 2022. u 19:09

NOVAK Đoković se plasirao u finale Vimbldona 2022, posle čega je u nekoliko navrata nasmejao, a i oduševio englesku publiku koja je ispunila tribine Centralnog terena.

А САД - КИРЈОС! Новак Ђоковић насмејао енглеску публику после пласмана у финале Вимблдона

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković je Kamerona Norija savladao u polufinalu posle (još jednog) preokreta, posle čega je najpre rekao sledeće:

- Nisam počeo dobro, Nori je bio bolji od mene. Mnogo sam polufinala grend slemova već odigrao, ali nikada nije lako izaći na jedan ovakav meč, mnogo je pritiska tada, jer mnogo očekujem od sebe. Noriju, naravno, želim sve najbolje, imam mnogo poštovanja prema njemu - istakao je Nole.

Na pitanje "Šta je preokrenulo tok meča", otkrio je šta mu je, zapravo, smetalo:

- Nekad su stvari jednostavne. Dosta je toplo danas, mislim da je najtopliji dan na ovom Vimbldonu. Ja sam bio stegnut na počeku meča, a Kameron je dominirao u razmenama. Imao sam sreće u drugoj deonici da napravim brejk za 4:3, pa se malo promenila situacija na terenu. Važnost ovakvog meča, polufinala grend slema, došla je do izražaja - rekao je Nole.

Na konstataciju voditelja programa na Vimbldonu da je ovo 68. grend slem koji Novak igra, te da će nastupiti u 32. finalu, publika je reagovala ovacijama. A kada se stišala, Đoković je rekao kratko:

- Hvala svima, ali posao nije završen! - istakao je Nole.

A o finalu sa Kirjosom, uz osmeh je je naglasio:

- Jedno je sigurno, biće mnogo vatrometa u tom finalu (smeh). Njegovo prvo grend slem finale, jasno je da će biti mnogo uzbuđen, nema mnogo toga da izgubi, a pritom ima veoma snažne udarce. Nismo igrali duže vremena, ali njega ne da nisam nikada dobio, čak nisam ni set dobio protiv njega! Nadam se da će biti drugačije ovoga puta. Nadam se da će to biti još jedno moje dobro finale na Vimbldonu, kog toliko volim, i nadam se da će iskustvo ono što će raditi u moju korist - zaključio je Novak Đoković.

Podsetimo, drugo polufinale nije održano jer se juče s Vimbldona povukao Rafael Nadal, pa je u završnu borbu za grend slem trofej prošao pomenuti Nik Kirjos

BONUS VIDEO - Veličanstveni Novak

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)