TENISKI PRAZNIK: Nadal uz dosta muke zakazao duel sa Đokovićem!

Novosti online

29. 05. 2022. u 20:40

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal eliminisao je Feliksa Ože Alijasima sa Rolan Garosa rezultatom 3:2, po setovima 3:6, 6:3, 6:2, 2:6, 6:3.

ТЕНИСКИ ПРАЗНИК: Надал уз доста муке заказао дуел са Ђоковићем!

Tanjug/AP

Nadal je u prvih nekoliko gemova bio bleda senka čoveka koji do tog momenta još uvek nije dozvolio protivniku ni jedan set na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Mučio se sa servisom Kanađanina ali ništa bolje nije bilo ni kada je "kralj šljake" imao tu prednost, pa je na samom startu dopustio čak dva brejka rivalu koji je to maksimalno iskoristio za neočekivan start osmine finala. 

Usledila je potpuna transformacija Španca. Atomski tenis, nestvarni vineri i brutalna realizacija izlazaka na mrežu, preokrenuli su ceo narativ kojim je meč do tada odisao. 

FOTO: AP

Nadal je u Naredna dva seta stvorio neverovatnih 17 šansi sebi za brejk, a njegov protivnik je spasao čak 13. Ipak to nije bilo dovoljno, pa je Rafa ekspresno preokrenuo rezultat na 2:1 u setovima. 

Alijasim je već bio na konopcima, delovao fizički i mentalno iscrpljeno, već je viđen kako pakuje kofere, ali je neverovatnim naporima pronašao snagu u sebi za veliki povratak u meč. 

Počeo je da igra direktnije, da odvlači Španca od glavne linije i da rizikuje na sopstvenom servisu, što je rezultiralo time da je izborio peti set ovog maratonskog meča.

U odlučujućem setu na površinu je isplivao suvi kvalitet i iskustvo Rafael Nadala, koji je iskoristio najmanji pad u koncentraciji mladog suparnika i odneo jedan brejk vredan trijumfa.  

Rafael Nadal u narednom kolu igraće protiv prvog reketa planete, Novaka Đokovića, a taj duel možete pratiti direktno na portalu "Novosti". 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna