SRBIN ODUŠEVIO TENISKI SVET, A NIJE ĐOKOVIĆ: Miomir Kecmanović i podvig za podvigom koji su ga vinuli u elitu

Č. V.

27. 04. 2022. u 17:40

SRPSKI teniser Miomir Kecmanović igra fantastično od početka godine, a rezultati koje beleži iz nedelje u nedelju su za svako poštovanje.

СРБИН ОДУШЕВИО ТЕНИСКИ СВЕТ, А НИЈЕ ЂОКОВИЋ: Миомир Кецмановић и подвиг за подвигом који су га винули у елиту

FOTO: AP

Momak iz Beograda je po svemu što je uradio do sada među najboljima na svetu u ovoj sezoni.

On je do sada odigrao osam turnira (na devetom još uvek igra), a na čak šest je uspeo da se domogne četvrtfinala.

Iz vrha svetske rang liste, bolji od 22-godišnjaka su samo Stefanos Cicipas (6/8), donekle Karlos Alkaraz (4/6) i Rafael Nadal koji je odigrao četiri turnira i na tri je osvojio titulu, dok je u Indijan Velsu zaustavljen u finalu.

Novak Đoković, Danil Medvedev i Kasper Rud takođe imaju bolji učinak, ali su oni odigrali mali broj turnira. Koliko je Miša odličan ove sezone pokazuje podatak da je iza njega po ovom parametru ostao Aleksandar Zverev (3/7).

Takođe, ono što zavređuje pažnju odličnih Kecmanovićevih partija je to da je ove sezone za nepuna četiri meseca upisao 21 pobedu, a primera radi cele prošle je imao 14 trijumfa. Dakle, za manje od četiri meseca 2022. godine, već je za 50% nadmašio prošlosezonski učinak.

Srpski teniser je do četvrtfinala stizao na turnirima u Rio de Žaneiru, Santijagu, potom na Masterstima u Indijan Velsu i Majamiju, Srbija openu i Minhenu, s tim da ga tek očekuje duel ove runde u Nemačkoj.

Sjajan rezultat imao je i na prvom grend slemu, Australijan openu. U Melburnu je zaustavljen u osmini finala od Gaela Monfisa. Na taj način je prvi put stigao do druge nedelje na jendom od četiri najveća turnira. Može se reći da je jedino podbacio u Buenos Ajresu gde je ispao u drugom kolu.

Kecmanović je ove srede u Minhenu savladao Danijela Altmajera i osim plasmana u novo četvrtfinale, stigao je i do najbolje pozicije na ATP listi u karijeri. Ovim trijumfom je stigao do 32. mesta, a ta pozicija može biti dodatno popravljena ukoliko savlada Nikoloza Basilašvilija koji mu je naredni rival.

Beograđanin je pobeđivao neke sjajne igrače kao što su Mateo Beretini, Tejlor Fric, Feliks Ože-Alijasim...

Kada je u pitanju trka za plasman na Završni masters, Kecmanović je trenutno 18. Iza njega su imena poput Gaela Monfisa, Grigora Dimitrova, Marina Čilića... A svi oni su, bar jednom, igrali na poslednjem, elitnom turniru kojim se i završavaju teniske sezone. Bugarin ga je čak i osvojio.

Bilo kako bilo, Miša za sada igra fantastično u 2022. i pravo čudo bi bilo da ne dođe do neke titule. Za sada ima jednu u karijeri kada je najbolji bio u Kicbilu, pre dve godine.

BONUS VIDEO: Đoković i Rubljov se tucali jajima pre početka meča

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a