OD "BUDALE!" DO "OVO JE LUDILO!" Nikola Jokić razlog za haos na konferenciji za štampu u Denveru (VIDEO)

D. N.

27. 04. 2022. u 16:35

NIKOLA Jokić je i dalje jedna od najzanimljivijih NBA tema.

ОД БУДАЛЕ! ДО ОВО ЈЕ ЛУДИЛО! Никола Јокић разлог за хаос на конференцији за штампу у Денверу (ВИДЕО)

Foto AP

Za srpskog asa i Denver nagetse čiji je član, plej-of je krenuo prilično loše, ali... Iako aktuelni MVP uspeva da vodi ekipu sve bolje kako doigravanje odmiče, kritika na njegov račun ima prilično.

Uglavnom ih iznose oni američki novinari koji se ne slažu sa time da bi Jokić trebalo ponovo da bude proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige, a neki u tim svojim kritikama odlaze i predaleko.

Čak i toliko da Jokića nazivaju "MVP-em analitike, a ne stvarno na terenu", "statističkim MVP-em, koji će verovatno biti počišćen iz plej-ofa" (na stranu što se pomenuta nagrada daje isključivo za učinak u ligaškom delu sezone, pa učinak pojedinaca u plej-ofu i nije predmet odlučivanja onih predstavnika medija koji glasaju za laureata).

U svakom slučaju, posle izuzetno zanimljivog četvrtog duela sa Golden Stejtom, u kome je srpski centar na briljantan način predvodio ekipu Denvera, ekipa Nagetsa je dobila dan, dva za rad u sopstvenom gradu, a onda održala konferenciju za štampu pred selidbu u San Francisko, gde će biti odigrana peta plej-of utakmica sa Voriorsima.

I, najzanimljiviji detalj desio se kada je TV novinarka sa stanice "Altitjud", Kejti Vindži, počela da propituje trenera ekipe, Majkla Melouna. On obično ume na vrlo zanimljive načine da odgovara na pitanja novinara, ali sada je - pobesneo.

Taj interesatan deo razgovor između nje i stratega Denvera je tekao ovako:

"Šta možete da poručite ljudima koji Jokića nazivaju 'analitičkim MVP-em', zbog statistike koju ostvaruje?"

- Ma... Ne znam šta da kažem tim budalama. A stvarno su to, budale. Ne znam odakle im tolika mržnja. Pa, Nikola Jokić je, pre svega, sjajan igrač! A kada bukvalno pričamo o njemu, tu su pobede koje ostvaruje, uticaj koji ima na sve na terenu, na to da su svi saigrači oko njega bolji kada su sa njim... Ne znam šta ti ljudi hoće više?! Samo zato što ne blokira toliko šuteva ili ne zakucava preko trojice, ne smemo da kažemo da je sjajan košarkaš!? Zašto to ne smemo? Pa, eto, Stef Kari je sjajan igrač. Ne morate da bude neverovatnih fizičkih sposobnosti da biste bili MVP. Ne morate, stvarno, biti takvi kakve svi zamišljaju da 'jedino takav mora biti MVP'. Ne shvatam to, zaista. Da, analitički posmatrano, njegova statistika je zaista daleko iznad svih drugih, ali uticaj koji on ima svake večeri na naš tim, e to je neverovatno! Pa, niko u Zapadnoj konferenciji nema više pobeda od nas u poslednje četiri sezone. To je ta 'analitika' (koju kritikuju)? Pa, ako je 'analitika' da imamo više pobeda nego svi drugi, potpišite i mene, i ja sam za nju! Mislim, to je ludilo, zaključio je Majkl Meloun, trener Denver nagetsa.

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi, do plej-ofa: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

A kada je o aktuelnom plej-ofu reč, trenutno je na prosecima 31,3 poena po meču, 11,8 skokova, 5,3 asistencija, 1,8 "krađa", sve to uz realizaciju šuta iz igre od 55,7% uspešnosti.

Šta čeka Denver nagetse - raspored NBA plej-ofa

Denver i Jokić su pred eliminacijom iz NBA plej-ofa, jer Golden Stejt vodi sa 3:1 i potrebna mu je samo jedna pobeda da prođe dalje.

Voriorsi će biti domaćini petog meča, a on se igra u četvrtak od 04.00 po našem, srednjoevropskom vremenu.

 

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili