"KRIV JE NEVEROVATAN KOKTEL!" Doktor otkrio kako je Rafael Nadal osvojio Australijan open

D. N.

07. 02. 2022. u 18:21

"RAFAEL Nadal je osvojio rekordnu 21. grend slem titulu na nedavno završenom Australijan openu, a njegov dugogodišnji doktor je otkrio da je 'neverovatan koktel' utro put ka tom trijumfu". Tim rečima britanski "Dejli ekspres" počinje svoju priču na ovu temu, o novom šampionu turnira u Melburnu, na kome rekorder Novak Đoković nije mogao da brani tri uzastopne titule jer je iz Australije proteran kao "osoba opasna za tamošnje zdravlje i red".

КРИВ ЈЕ НЕВЕРОВАТАН КОКТЕЛ! Доктор открио како је Рафаел Надал освојио Аустралијан опен

FOTO: Tanjug

Redakcija "Novosti" vam prenosi ceo taj tekst engleskog medija.

On, posle pomenutog uvoda, dalje glasi ovako:

"Vladar Australijan opena, Rafael Nadal, nazvan je kolosalnim šampionom nakon što je pobedio Danila Medvedeva i oborio rekord došavši do 21. grend slem titule. 

Ipak, njegov dugogodiši doktor, Anhel Martin, takođe hvali i 'neverovatan koktel' koji čini Špančev tim, a koji je značajno i doprineo do toga da se domogne teniskog vrha.

Nadal je delovao veličanstveno u Melburnu, gde je osvojio prvu veliku titulu posle skoro dve godine i borbe sa povredom, a čime se izdvojio kao najbolji teniski šampion u istoriji.

Ovo ostvarenje je još impresivnije ako se ima u vidu dugogodišnji problem sa stopalom zbog kog je 35-godišnjak bukvalno propustio polovinu prošle sezone, a nije se takmičio od avgusta 2021. do januara 2022.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)


Kontroverzno izbacivanje Novaka Đokovića sa Australijan opena sklonilo je jednog od glavnih kandidata za pehar, ali ujedno prijalo Nadalovom povratku na teren. Taj povratak je bio sve samo ne harmoničan.


Posle toliko dugog odsustva, on je ipak došao do konačnog trijumfa, što jeste potvrdilo njegovu čvrstinu, ali nije samo njegova sopstvena snaga bila ono što ga je ka pobedi vodilo.


- Njegovoj fizičkoj moći i psihičkoj snazi on dodaje i savršen tim: Mark, Sebastijan, Karlos, Rafael, Kosta, Benito i lekcije strica Tonija, napisao je doktor Martin za 'Marku'.


Tome je dodao i sledeće:


- Rafa je kolosalni šampion čije je ime već ispisano zlatnim slovima u istoriji tenisa i međunarodnog sporta. Ali, on ima onu jednostavnost koja ga čini velikim. Nije on samo elitni sportista. On je pun ljudskosti i prisnosti. Velikan u svakom smislu. Njegov plamen neće se nikada ugasiti.


Nadalov stric, Toni, bio je mentor ovom šampionu od 2005. do 20117 i bio je u to vreme najuspešniji teniser u istoriji jer je Rafi pomogao da osvoji 16 grend slem titula. 


Bivši broj 1, Karlos Moja, postao je Nadalov glavni trener 2016, dok je Mark Lopez, koji je osvojio olimpijsko zlato sa Nadalom u dublu u Rio de Žaneiru 2016, ušao u stručni štab u decembru.


Svako u tom timu ima svoju ulogu da veterana drži u svetskom vrhu, iako sam Martin hvali Nadalovu 'neverovatnu pishičku snagu' kojom se i domogao pobede u finalu Australijan opena, u kome je isprva izgubio uvodna dva seta od Medvedeva.


Pomenuti medicinski stručnjak ide čak dotle da Nadala poredi sa junacima iz Ilijade, uveren da će njegov status u svetu sporta izdržati test vremena:


- U Australiji smo bili svedoci trijumfa hrabrosti. Svedočili smo pobedi izvanrednog momka koji je svoja ogromna privatna žrtvovanja pretvorio u sveopšte odobravanje. Rafa je dao sve od sebe. Do krajnjih granica. Ne možete tražiti više (od drugih) nego što tražite od sebe samog. A od Rafe nemate šta više da tražite. On će ostati upamćen u istoriji baš kao što su upamćeni čuveni ratnici kod Troje. Nepobediv. Ikona ovog drutva. On će ostaviti fantastičnu zaostavštinu, za sva vremena, poručio je Rafin doktor Martin.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NastasajArt (@nastasajart)


I pored svih teškoća koje su bile uvod u onaj trijumf 'tamo dole', moglo bi da se kaže da će sledeće poglavlje biti još teže jer će Nadal pokušati da uveća svoj sopstveni rekord od 13 titula na Rolan Garosu.


Novak Đoković je špansku ikonu pobedio na njegovom omiljenom turniru prošle godine, potom je i osvojio Rolan Garos, ali učešće Srbina nije garantovano u 2022, bar ne još uvek. Taj 34-godišak, koji još uvek nije primio vakcinu protiv Kovida-19, nije mogao da učestvuje na Australijan openu, ali postoje naznake da bi mogao da se vakciniše pre odlaska u Pariz.

Nadalov tim će biti od presudne važnosti i tada, možda više neo ikada, dok on pokušava da dođe do 22. grend slem titule. A Đoković i njegovi pomoćnici trenutno pokušavaju da prosto ostanu u ovoj trci teniskih titana", zaključuje se u tekstu "Dejli ekspresa".

BONUS VIDEO Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a