"PA NE TO DA MU RADITE!" Srbina provocirao NBA as, a onda je Jokić "poludeo" (VIDEO)

D. N.

07. 02. 2022. u 16:00

NIKOLA Jokić je još jednom zadivio NBA javnost zbog sjajne, tripl-dabl partije u dresu Denver nagetsa, a možda nje i ne bi bilo da nije doživeo jednu provokaciju.

ПА НЕ ТО ДА МУ РАДИТЕ! Србина провоцирао НБА ас, а онда је Јокић полудео (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

U Kolorado je u goste minule noći stigao "tim snova", prozvan tako zbog brojnih zvezda (od kojih dve možda i najveće, Kevin Durant i Džejms Harden ovoga puta nisu igrali). Ipak, iako oslabljene, "mrežice" su prilično mučile domaćina, ubacivši im čak 40 poena u prvoj deonici.

Ali, na njenom samom kraju desio se manji incident, koji kao da je potpuno pokrenuo Jokića.


Naime, nakon uvodnih 12 minuta igre, u kojima je Jokić ubacio za njega skromna četiri poena, došlo je do duela u reketu između njega i Blejka Grifina, koji se na pomenutoj utakmici prilično razgoropadio. 

Blejk Grifin na NBA meču Denver Nagets - Bruklin Nets / FOTO: Tanjug/AP

Kako se srpski as bolje pozicionirao, pa potom i zagradio, došao je do lopte, a šut nije uspeo potom da uputi jer se oglasila sirena kojom je označen kraj prve deonice. Jokić je u tom trenutku držao visoko podigunutu ruku, u šaci mu je bila lopta, a Grifin je naprasno pokušao da dođe do nje, što se baš i ne radi kada je četvrtina završena.

Nikola mu je, na putu ka klupi, dao loptu, a Grifin je onda uradio nešto što su navijači Nagetsa na društvenim mrežama prokomentarisali i rečima "Pa ne! Ne to da mu radiš! Sad ćeš da vidiš šta će da te snađe".

Naime, šestostruki učesnik Ol-stara, triput član druge idealne petorke NBA lige, naj-novajlija sezone 2010/2011. i pobednik Ol-star takmičenja u zakucavanju pre 11 godina - uzeo je loptu i pokušao da je na silu stavi u Jokićevo naručje.

Bilo je to u stilu "Evo ti, ionako danas ne znaš šta ćeš sa njom". Nikola je ignorisao to ponašanje i... po povratku na parket posle prvog obaveznog predaha, počeo da gospodari terenom.

Posle prve četvrtine, u kojoj je šutirao skromnih 2/3, Jokić je uzeo stvari u svoje ruke u narednoj - u drugoj deonici je postigao čak 14 poena, i to bez promašenog šuta (6/6), a zabeležio je i četiri nove asistencije.

Na tome se nije zaustavio: u trećem periodu meča postigao je devet poena, opet uz odličan šut, 4/6.

Netsi, koji su u prvom poluvremenu ubacili čak 75 poena, posle velikog predaha potpuno su stali pred razgoropađenim Nagetsima predvođenim Nikolom Jokićem - u trećoj i četvrtoj deonici ukupno su postigli 29 poena, pa su doživeli poraz od 20 razlike.

A Nikola Jokić?

Nikola Jokić je, naravno, još jednom stigao do tripl-dabla.

Nikola Jokić - statistika

Podsetimo, Nikola Jokić i tokom cele ove sezone ima fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno postiže 25,9 poena po meču, ima čak 13,7 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

Šta sledi za Jokića i Denver?

Nikola Jokić i Denver narednu utakmicu igraju u sredu, tri sata iza ponoći po našem, srednjoevropskom vremenu, i to na svom parketu protiv Njujork Niksa.

U ovom trenutku Nagetsi su, uz učinak 29-24 šesti u Zapadnoj konferenciji NBA, a sa 24-29 Niksi su 12. na "istoku".

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)