SRAMOTA! ĐOKOVIĆ UZ JAKU PRATNJU OTERAN IZ DRŽAVE: Australija ostala do samog kraja dosledna sramnom odnosu prema najvećem ikad (FOTO)

Novosti online

16. 01. 2022. u 13:35

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković je napustio Australiju posle 11 dramatičnih dana i niza skandala kakve tenis ne pamti!

СРАМОТА! ЂОКОВИЋ УЗ ЈАКУ ПРАТЊУ ОТЕРАН ИЗ ДРЖАВЕ: Аустралија остала до самог краја доследна срамном односу према највећем икад (ФОТО)

Foto: Profimedia

Australija je od prvog trenutka kada je Novak Đoković 5. januara sleteo u Melburn, pa sve do trenutka kada je najbolji teniser sveta napustio taj grad, Australija je imala katastrofalan tretman prema Srbinu.

Uz petnaestak minuta zakašnjenja poleteo je avion za Dubai, a pojavile su se i fotografije sa aerodroma koje pokazuju kako su Novak i njegov tim uz pratnju obezbeđenja išli na ukrcavanje. što može da se vidi na fotografijama nastalim na aerodromu.

Podsetimo, Novak Đoković je put Australije krenuo 4. januara. Tom prilikom je poslao poruku da je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije. Međutim, dan kasnije Novaku nije omogućen ulazak u zemlju.

Posle toga Đoković je prošao nekoliko saslušanja i smešten je u pritvor na aerodromu u Melburnu. Tim povodom se oglasio otac Srđan Đoković koji je najavio okupljana u odbranu Novaka.

Maltretiranje Đokovića se nastavilo i posle aerodroma, pošto je smešten u hotel u kome nije dobijao ni redovno hranu.

Novak se prvi put oglasio na badnje veče.

Srbi iz Australije su se okupljali ispred hotela u kome je smešten Novak i svaki dan mu pružali glasnu podršku. Đoković i njegov advokatski tim su odmah uložili žalbu na odluku granične policije o zabrani ulaska.

Da je reč o političkom progonu Novaka Đokovića jasno je i iz šokatne pretnje Vlade Australije, da neće poštovati odluku suda ukoliko ona bude išla u korist srpskog tenisera.

Uprkos svim pritiscima Novak Đoković je dobio Vladu Australije na sudu, pa je tom odlukom njemu vraćena viza za boravak u Australiji. Odluka suda je značila da je Novak Đoković slobodan čovek.

Ipak, ministar za imigraciju Aleks Hok je odlučio da ponovo ukine vizu, nakon čega je sud odbio žalbu koju je uputio Novak i njegov advokatski tim.

(Kurirsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (31)

ZA BOLJE SUTRA: Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine