ĐOKOVIĆ SELEKTOR U AUSTRALIJI: Troicki otkrio Novakov plan za početak sezone

Novosti online

14. 12. 2021. u 09:00

NOVAK Đoković danas počinje pripreme za novu sezonu.

ЂОКОВИЋ СЕЛЕКТОР У АУСТРАЛИЈИ: Троицки открио Новаков план за почетак сезоне

FOTO: AP/Tanjug

To je otkrio Viktor Troicki, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, u razgovoru za "Sportski žurnal".

- Nole dolazi sa Kopaonika, sutra će početi kondicione pripreme, a krajem nedelje teniske – ispričao je juče Viktor Troicki, selektor u Dejvis kupu. 

Na pitanje kada će Đoković otići u Australiji i šta će igrati, da li će učestvovati na grend slemu u Melburnu, Troicki samo sleže ramenima.

- Još ništa ne znam o tome.

Stručni štab prvog tenisera sveta se već okuplja u Beogradu...

- Goran Ivanišević dolazi sutra, Marko Paniki je već tu, glavni je za kondiciju u centru i vodi sve programe. Miljan Amanović je zadužen za fiozioterapiju i sve probleme te vrste sa igračima.

U ponedeljak je na teniskim terenima Novaka Đokovića u prestonici Srbije krenuo teniski kamp, gde su došli i neki poznati igrači.

- Tu su Gruzijac Basilašvili, Finac Rusuvuori, Kanađanin Pospišil, a od domaćih Miomir Kecmanović je počeo danas da trenira a sutra će Filip Krajinović. U kampu su i braća Ivan i Matej Sabanov – nabraja Troicki.

- Od mlađih su tu Hamad Međedović i Marko Topo. Od devojaka će trenirati Olga Danilović i Lola Radivojević, od strankinja jedna juniorka iz Turske. Neće biti poznatih teniserki iz svetskog vrha.

Srbiju već 1. januara čeka novi izazov. Učešće na ATP kupu u Sidneju. Naša reprezentacija je osvojila ovo takmičenje prošle godine, a prijavljeni su Đoković, Lajović, Krajinović, Ćaćić i Sabanov.

- Ja se kao selektor na ovom takmičenju ne pitam mnogo i ne verujem ni da ću ići – ističe Viktor. - Selektor ništa ne odlučuje, jer prvi i drugi reket po automatizmu igraju singl, tu nema nekih promena. Jedino ako se neko od njih dvojice povredi, može neko da ih zameni. Ne mogu ništa da odlučujem. Zasada ne idem.

Jedina mogućnost za izbor je igra parova.

- Dubl se dogovora, mogao bih to da utičem – ističe Viktor Troicki. - S druge strane, po pravilima, ako nema selektora, prvi igrač reprezentacije može da preuzme njegovu ulogu, da određuje ko će igrati u dublu. To je Novak.

Interesantno je i da prvi igrač može da odredi svog trenera ili nekog drugog da vodi ekipu, a kako će Ivanišević biti u Sidneju, može se dogoditi i da on to bude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)