"ĐOKOVIĆ ĆE BITI REKORDER": Rus veruje da će Novak imati više titula od Federera i Nadala

Novosti online

12. 12. 2021. u 11:59

TRKA po broju grend slem titula u tenisu i dalje traje. Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer imaju po 20 najznačajnijih trofeja.

ЂОКОВИЋ ЋЕ БИТИ РЕКОРДЕР: Рус верује да ће Новак имати више титула од Федерера и Надала

FOTO: AP/Tanjug

Ako se uzmu u obzir godina, fizička sprema, zdravlje deluje da je Srbin u prednosti u odnosu na dvojicu velikih rivala da karijeru završi sa najviše osvojenih titula sa najvećih turnira.

Bivši ruski teniser Dmitri Tursunov je istakao da je samo pitanje vremena kada će svetski broj jedan postati rekorder.

- Teško mi je da pretpostavim da Novak neće osvojiti bar još jedan grend slem. Srušiće rekord po broju titula, to mu nije problem - počeo je Tursunov za ruski "Vedomostisport".

Potom je objasnio i šta su najveći problemi Švajcarca i Španca.

- Rodžer ima veoma male šanse da osvoji još jedan slem, s obzirom na godine, stanje i kondiciju. Rafina igra je previše energetski intezivna, svaki meč mu je kao poslednji. Kada se na to dodaju godine i zdravlje, to je baš mana.

Rus koji sada trenira Anet Kotavejt uporedio je Đokovića sa triatloncem.

- Novak je postao moćan zahvaljujući Federeru i Nadalu. Pokušao je da pronađe načine da ih savlada, oslanjajući se na fizičku pripremu. Trenutno izgleda kao triatlonac, veoma je pedantan - zaključio je Tursunov.

BONUS VIDEO: NOLE U TRANSU: Ovako slavi pobedu Orlova

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba