SRBIN JE ČUDO! Kakva magija, Dušan Vlahović majstorijom raspametio Italiju, a onda dao još jedan gol (VIDEO)

D. N.

11. 12. 2021. u 16:27 >> 16:50

DUŠAN Vlahović je možda pred rastankom sa sadašnjim klubom, ali Fiorentina u njemu i dalje ima najboljeg igrača, što je dokazao i na prvenstvenoj utakmici sa Salernitanom, na kojoj je postiagao dva gola.

СРБИН ЈЕ ЧУДО! Каква магија, Душан Влаховић мајсторијом распаметио Италију, а онда дао још један гол (ВИДЕО)

Twitter / TacticalRole

"Viola" je, kao šesta na tabeli Serije A, ugostila tim koji se bori na opstanak, a poslednjeplasirani gosti su u prvih sat vremena dvaput kapitulirali.

Najpre je prelepim udarcem Bonaventura doneo prednost domaćinu u 31. minutu, da bi Srbin najpre "stupio na scenu" u 51.

I to kako.

Dobio je loptu posle dugog dodavanja Dankana, izdržao duel sa svojim čuvarom, pa sa ivice kaznenog prostora maestralno šutirao i savladao 31-godišnjeg slovenačkog golmana Vida Beleca:

Bio je to 31. gol Vlahovića u Seriji A u 2021, čime je postao tek treći igrač u poslednjih 60 godina italijanskog prvenstva koji je u jednoj kalendarskoj godini dao više od 30 pogodaka. Prethodno su to uradili Luka Toni (31 gol 2005.) i Kristijano Ronaldo (33 gola 2020.).

Ali, na tome se naš as nije zaustavio.

Igrao se 84. minut, Sotil se divnim potezom probio po levom krilu, centrirao idealno, a sa šest, sedam metara Vlahović pogodio metu i doneo 3:0.

Ovim pogocima, naš reprezentativac je došao do 15 u aktuelnom šampionatu Italije i preuzeo prvo mesto od Ćira Imobilea iz Lacija, koji je za sada na 13.

U samoj završnici meča, Vlahović je šutirao sa oko 18 metara, golman Salernitane je krajnjim naporom sačuvao mrežu, ali je "odbitak" dospeo pravo Maleha koji je doneo konačnih 4:0.

Fiorentina je, makar privremeno, ovom pobedom dospela na peto mesto, sa tri boda više od Juventusa, koji ima meč manje (gostovanje 16-plasiranoj Veneciji).

Inače, pred početak ovog meča, Vlahoviću je uručena nagrada za najboljeg igrača Serije A u mesecu za nama. 

Gde će Dušan Vlahović nastaviti karijeru?

Pomenuti 21-godišnjak oduševljava Evropu svojim napadačkim sposobnostima. Pokazivao ih je ove sezone i u dresu Fiorentine, s kojom ne želi da produži saradnju koja je predviđena da traje još godinu i po dana, ali i u dresu Srbije, s kojom je izborio direktan plasman na Svetsko prvenstvo koje će se u Kataru održati 2022. godine.

Činjenica da je, bar za sada, prilično uporan u stavu da ne želi da novi ugovor s "violom", ali i da je pritom krajnje profesionalno posvećen svojim klupskim obavezama o čemu svedoče istinske Vlahovićeve bravure, dovela je do toga da ga traže mnogi velikani evropskog fudbala.

Pominjali su se još letos Totenhem i madridski Atletiko, potom su u prvi plan redom izbijali Juventus, pa Pari Sen Žermen, da bi pre desetak dana engleski "Dejli mejl" javio da Mančester junajted želi da dovede Dušana Vlahovića, ali...

Dušan Vlahović - Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

 

Izgleda da će naš reprezentativac otići u Premijer ligu, ali ne u tabor Junajteda.

Vlahović je, još ranije, odbio da u elitnom engleskom takmičenju igra za Arsenal, ali  italijanska "Republika" je ove sedmice javila da ga veoma jako u Mančester sitiju želi menadžer "građana" Pep Gvardiola, dok "San" javlja da je Arsenal ipak "u pol-poziciji" da ga dovede.

 

Podsetimo, Dušan Vlahović je rođen 29. januara 2000. u Beogradu, ponikao je u Partizanu, iz kog je 1. jula 2018. prešao u Fiorentinu kada je njegova tržišna vrednost bila procenjena na milion evra, ali je klub iz Firence platio dvostruko više, da bi obezbedio potpis supertalentovanog napadača kog su hteli i drugi klubovi. 

Sada je on višestruko skuplji, a tome su doprinele i fantastične igre u Italiji, gde je nedavno Vlahović oborio "neoborivi rekord", ali i u reprezentaciji Srbije, u čijoj je omladinskoj selekciji šest puta bio strelac na 11 utakmica, dok je u "A" timu "orlova" dao sedam golova na 14 mečeva.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)