GREŠKA KOJA JE PROMENILA ISTORIJU TENISA: Italijan ostavio Đokovića zbog Hrvata i oca Srđana

Novosti online

09. 11. 2021. u 14:35

MARJAN Vajda je najveći teniski srećnik. Slovak je imao tu sreću da uz Novaka Đokovića ostvari sve ono što nije mogao kao teniser.

ГРЕШКА КОЈА ЈЕ ПРОМЕНИЛА ИСТОРИЈУ ТЕНИСА: Италијан оставио Ђоковића због Хрвата и оца Срђана

FOTO: AP/Tanjug

Kombinacija koja je ostavila veliki trag u belom sportu, najveći. A malo je nedostajalo da im se nikada putevi ne ukrste. Ko zna šta bi bilo i sa najboljim teniserom sveta.

Krenimo redom, Novakov ozbiljan ulazak u profesionalne vode je označio Rikardo Piati.  NJih dvojica su sarađivali od kraja 2005. do juna 2006, kada je srpski igrač tek postao punoletan – i nije mnogo potrajala.

Piati je, inače, čovek koji je od 1997. bio trener Ivana LJubičića, sve do kraja karijere hrvatskog tenisera, a za italijansku "Korijere dela Seru" je pričao o saradnji sa Đokovićem i potezu da ostavi Srbina.

Greška, koja je promenila možda i istoriju tenisa. 

- Ne kajem se zbog te odluke. NJegov otac je od mene tražio apsolutnu posvećenost, ali ja nisam mogao da se odvojim od akademije, bio sam veran svojim momcima. Takođe, postojao je problem, Ivan LJubičić je Hrvat bosanskog porekla, a Đoković Srbin. Tada je rat na Balkanu tek bio završen, a neslaganja između zemalja je još uvek bilo. Ispravno sam postupio. Sada mi je san da grend slem osvojim s Janikom Sinerom. Potraga za Svetim gralom se nastavlja - rekao je Piati.

Foto: EPA

 

Piati ističe da će se posle „velike trojke“ pojaviti neke nove nade.

- Posle ere Federera, Nadala i Đokovića pojaviće se drugi teniseri, nova era. Treba sačuvati samo duh igre, bez apsurdnih promena pravila. Bilo je ovakvih trenutaka i ranije. Još uvek se sećam kada su se povlačili Mekinro, Borg ili Sampras. Tenis je jači od bilo kog pojedinca - dodao je on.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ VIŠE NIJE GOSPODIN: Vimbldon uvodi radikalne promene, a tiču se i Srbina