ĐOKOVIĆ SPREMAN ZA NOVE IZAZOVE: Pečat u Torinu, pa Dejvis kup sa Srbijom

Đ. S.

08. 11. 2021. u 22:41

GLAVNI cilj je ispunjen u Parizu, sada je preostalo da se pokori Torino, ode što dalje sa reprezentacijom u Inzbruku, možda i Madridu, ali i da se odluči šta i kako sa Australijom.

ЂОКОВИЋ СПРЕМАН ЗА НОВЕ ИЗАЗОВЕ: Печат у Торину, па Дејвис куп са Србијом

FOTO: AP

Tako otprilike glasi dalji plan Novaka Đokovića, koji je trijumfom u polufinalu takmičenja u "Bersiju", obezbedio prvo mesto, a kasnijom pobedom u finalu izbio na prvo mesto večne liste na kojoj se broje mastersi serije 1.000.

Novak Đoković/FOTO: AP

Sada Novaku preostaje da jednu od najuspešnnijih sezona, pečatira titulom na finalnom turniru godine, koji se iz Londona preselio u Torinu (od 17. do 24. novembra). U glavnom gradu Engleske lane je ispao od Dominika Tima u polufinalu, za odbranu ima 400 bodova, a eventualni trijumf bi mu doneo 1.500. Dakle, uvećavanje prednosti nad Medvedevom, koji brani titulu, je takođe na talonu.

Posle toga sledi akcija sa Dejvis kup reprezentacijom, koja će u Inzbruku (28. i 29. novembar) igrati protiv oslabljenih selekcija Austrije i Nemačke, za koji ne nastupaju Dominik Tim i Aleksandar Zverev. Ukoliko "orlovi" prođu grupu, čeka ih četvrtfinale, takođe u Inzbruku, dok su polufinala i finala u Madridu.

Potom sledi pauza i vreme do starta 2022, odnosno Australijan opena. Konačna odluka oko toga da li će nevakcinisanima biti dozvoljeno učestvovanje na "Ozi openu", još nije doneta, a i sam Novak je rekao da će svoj izbor doneti kada i čelnici iz zemlje kengura.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)