"NOVOSTI" NA LICU MESTA: Đokovića izaziva Amerikanac koji ga je mučio gde mnogima to nije pošlo za rukom

Goran ČVOROVIĆ

05. 11. 2021. u 09:00

NOVAK ĐOKOVIĆ će danas (oko 15.30) megdan podeliti s Amerikancem Tejlorom Fricom (26. na svetu), koji je juče priredio iznenađenje i izbacio 10. nosioca, Britanca Kamerona Norija sa 6:3, 7:6 (7:3). Đoković se direktno plasirao u četvrtfinale pariskog mastersa u "Bersiju", a tamo ga čeka poseban izazov.

НОВОСТИ НА ЛИЦУ МЕСТА: Ђоковића изазива Американац који га је мучио где многима то није пошло за руком

Tanjug/AP

Od stalnog dopisnika iz Pariza

Meč osmine finala predao mu je, zbog povrede butnog mišića, domaći teniser Gael Monfis (22. na ATP). Još se preksinoć najavljivala takva mogućnost, a kada je Monfis, dva sata pred meč, zakazao konferenciju za medije, sve je bilo kristalno jasno.

- Povlačim se na savet lekarske ekipe i mog tima. Uradili smo ekografiju pre nekoliko sati. Otkrili smo leziju mišića - istakao je Monfis.

Francuski teniser je izjavio da je razočaran, jer, kako je rekao, voli da igra protiv najboljih.

- Uvek je lepo iskustvo igrati protiv Novaka i videti gde ste. Izgubio sam protiv njega 17 puta. Nemam ništa da izgubim u tim mečevima, već samo da dobijem. Bilo bi to sjajno da smo mogli da odigramo ovaj meč. Nadam se da ću moći u budućnosti ponovo da igram protiv njega, da ga zabrinem, pa možda i da ga pobedim - izjavio je Monfis.

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Gael Monfis

Osetio je, ističe, veliku frustraciju, jer je ovaj meč došla da gleda cela njegova porodica.

- Majka je specijalno došla iz Martinika, a otac sa Gvadalupe - otkrio je francuski teniser.

Đokoviću je ovaj dan odmora dobro došao da se što bolje pripremi za predstojeća tri meča u nizu, do nedelje, sa željom da rekordni šesti put u karijeri podigne razgranati pehar iz "Bersija". Da bi ostao u ritmu, Novak, koji je od Ju-Es opena imao samo jedan zvaničan meč - protiv Mađara Martona Fučoviča u utorak, juče je trenirao na terenu broj tri, daleko od očiju javnosti.

FOTO: AP

 

Fric je namučio povređenog Novaka na Australijan openu ove godine, kada ga je naš as pobedio u pet setova. Posle toga ga je nedavno savladao u Rimu, sa 6:3, 7:6 (7:5). Do sada su se sreli četiri puta, i Novak je sva četiri puta pobedio. 


BONUS VIDEO  Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MORAO SAM DA IGRAM POD RUČNOM: Nadal brutalan posle poraza u Barseloni, navijači zabrinuti