BEKER PREŠAO NA STRANU RUSA: Đoković nije bio mentalno u stanju da kontroliše emocije, Medvedev je najbolji

Novosti online

13. 09. 2021. u 11:08

BIVŠI trener Novaka Đokovića Boris Beker komentarisao je ishod finala Ju-Es opena, u kom je Rus Danil Medvedev u tri seta lako savladao srpskog asa.

БЕКЕР ПРЕШАО НА СТРАНУ РУСА: Ђоковић није био ментално у стању да контролише емоције, Медведев је најбољи

Foto AP

Nemac je istakao da je ruski teniser bio najbolji igrač u Njujorku.

– Danil Medvedev je zaslužio pobedu na turniru. Bio je najbolji igrač u ove dve nedelje i izgubio je samo jedan set ukupno na putu do svog prvog grend slema – rekao je Beker, koji kao da je zaboravio kakve protivnike do finala je imao Rus, a kakve Srbin.

Govorio je i o psihološkom delu finalnog susreta i celokupnog turnira.

– Za Novaka Đokovića taj meč je bio previše. On mentalno nije bio u stanju da kontroliše svoje emocije. Želeo je da uđe u istoriju. Želeo je da postane najuspešniji grend slem igrač svih vremena. Nije želeo da postane jedan od najboljih – želeo je da postane najbolji. I to bi podvukao pobedom ovde. Uveren sam da će Danil osvojiti još grend slem turnira. Za mene je najspremniji od mlađe generacije. Zna kako da dobija mečeve, zna kako da se pripremi za velike utakmice. Zato je tada teško da ga pobedite, jer ne postaje nervozan. On je jedan korak ispred Cicipasa ili Zvereva – rekao je bivši trener Novaka Đokovića.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

KRAJ ZA ŽUBER: Ribakina preko Kudermetove do pobede