NAJOMRAŽENIJI HRVAT U SRBIJI: Šimunić ponovo o brutalnom startu nad Sulejmanijem i crvenom kartonu u Beogradu

Novosti online

28. 01. 2021. u 12:33

MNOGO je hrvatskih sportista gostovalo u Srbiji, ali čini se da nijedan nije bio omražen kao Josip Džo Šimunić.

НАЈОМРАЖЕНИЈИ ХРВАТ У СРБИЈИ: Шимунић поново о бруталном старту над Сулејманијем и црвеном картону у Београду

Foto: M.Vukadinović

Bivši defanzivac koji je veliki poštovalac ustaškog pokreta što ne krije još jednom je govorio o beogradskom prekršaju nad Miralemom Sulejmanijem i crvenom kartonu.

Bila je to 2013. godina i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Brazilu. ''Orlovima'' je bila potrebna pobeda, a hrvatski fudbaler Josip Šimunić dobio je direktan crveni karton u 80. minutu meča sa , pošto je krvnički startovao nad Miralemom Sulejmanijem.

Start hrvatskog igrača je bio toliko grub da skoro nije viđen na ovim terenima, a može se reći da je za zatvorsku kaznu.

Šimunić je potom ušao u raspravu sa srpskim igračima, koji su želeli da se razračunaju sa njim, ali na kraju Hrvatska je izvadila vizu za Brazil, a Srbije tamo nije bilo.

Nekadašnji hrvatski defanzivac je potvrdio da se ni sekunde nije dvoumio oko starta nad Miralemom Sulejmanijem.

''To je fudbal. Mnogi treneri govore o sastavima ekipe, formacijama,... Ali fudbal je trenutak, situacija. Neko uradi ono što je potrebno, neko ne uradi. Kad nešto moraš da uradiš nije ti teško'', rekao je Šimunić.

Bivši fudbaler je zatim detaljnije pričao o prekršaju koji je možda i promenio fudbalsku istoriju na ovim prostorima. Da je Srbija pobedila...

Foto: M.Vukadinović

 

''Igrali smo sa Belgijom kao domaćini, ali smo bili sigurno drugi. Sad, 1:1 u 81. minutu... Da sam stao pet-šest metara dalje, to se ne bi dogodilo. Bilo je kako je bilo. Bodom smo ušli u doigravanje i izborili plasman na SP. Onaj ko ne daje maksimum za reprezentativni dres - nije mu tu mesto'', istakao je Šimunić kom je taj potez obeležio karijeru.

Nakon tog incidenta se nije čuo sa Sulejmanijem, kog je znao od ranije.

''Dobar je momak. Upoznali smo se još ranije, kad je igrao za Ajaks, a ja za Dinamo u Ligi šampiona. Ima rodbinu tu u Zagrebu'', naveo je Josip.

U hrvatskoj sportskoj javnosti Šimunić je poznat po dugogodišnjoj reprezentativnoj kariejri, ali je na nju često bacao ''mrlje''. Nikada nije krio simpatije prema ustaškom pokretu, pa se često nalazi u propagandnim snimcima tog tipa.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili