ZAJEDNIČKIM RAD: Saradnja Sportskog saveza Srbije i Antidoping agencije

N. Iljukić

četvrtak, 13. 08. 2020. u 17:07

ЗАЈЕДНИЧКИМ РАД: Сарадња Спортског савеза Србије и Антидопинг агенције

Foto: SSS

U vreme kada se sport u Republici Srbiji suočava sa velikim izazovima koji su nastali zbog pandemije virusa korona i kada je važno da svi poštujemo propisane mere čime obezbeđujemo zaštitu svog zdravlja i svojih najbližih, Sportski savez Srbije i Antidoping agencija Republike Srbije potpisali su protokol o saradnji.

Zajedničkim snagama žele da naglase značaj ove sfere u sportu i zato su preduzeli konkretne korake. Sportski savez Srbije već dugi niz godina ima odličnu saradnju sa ADAS. Razmenjuju se informacije, a u ovim trenucima ne smemo zaboraviti na važnost detalja koje deli upravo ADAS.

- Danas je potpisan protokol o saradnji SSS i ADAS i veoma nam je drago što smo ozvaničili već postojeću saradnju. Kao sportista znam koliko ADAS ulaže napora u edukaciju sportista i sportskih radnika. Kao predsednik Sportskog saveza Srbije zadovoljstvo je što možemo da udružimo snage i već u narednih par dana organizujemo online antidoping edukaciju, čime ćemo omogućiti našim članicama, sa posebnim akcentom na teritorijalne sportske saveza, da unaprede znanje svojih sportista u oblasti borbe protiv dopinga u sportu. Smatramo da je naša uloga u edukaciji sportista i sportskih radnika veoma važna i da je bitno da ovo vreme iskoristimo baš u ovakve svrhe - rekao je predsednik SSS Davor Štefanek.

A direktorka ADAS dr Milica Vukašinović Vesić je dodala:

- Antidoping agencija Republike Srbije je razvila platformu za onlajn edukaciju sportista i sportskih radnika. Sportisti platformi pristupaju od svoje kuće čime je omogućeno da ni na koji način ne ugrožavaju svoje zdravlje. Ne oduzima mnogo vremena, a znanje koje će steći nakon ovog "treninga" veoma je vredno. Zadovoljstvo je kada brzo i lako postignete dogovor kao što smo danas sa Sportskim savezom Srbije i verujem da će naša saradnja u narednom periodu biti još intenzivnija. Ovo je samo prvi u nizu projekata koje ćemo zajednički sprovesti - rekla je Milica Vukašinović Vesić.

Sportski savez Srbije snažno podstiče svoje članice da preporuče svim zainteresovanim učesnicima u sportu pohađanje ove onlajn edukacije koja je potpuno besplatna i biće dostupna svima putem linka.

Sport pozitivno utiče na radnu etiku, razvoj poštovanja prema drugima, stvaranje prijateljstava, osećaj sreće i zadovoljstva i zdrav način života a kroz sport se deca i omladina uče čistoj igri, timskom duhu i formiraju stavove i vrednosti za ceo život.

Zato je neohopdno da obezbedimo da sport ostane čist, jer se borba protiv dopinga u sportu odnosi pre svega na zaštitu zdravlja sportiste a zatim i na pravo sportiste na fer plej.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)