CRVENO-BELI SE SELE U EVROKUP: Vaterpolisti Crvene zvezde izgubile šanse da izbore drugu fazu Lige šampiona

S. K.

22. 11. 2023. u 12:27

DA u vaterpolu važe bokserska pravila crveno-beli bi već sredinom druge četvrtine predali meč Ferencvarošu. Ovako, igrači Crvene zvezde su sinoć u Budimpešti u petom kolu grupe C Lige šampiona nemoćno statirali protiv razigranog Fradija i doživeli debakl - 6:20 (3:4, 1:5, 0:5, 2:6).

ЦРВЕНО-БЕЛИ СЕ СЕЛЕ У ЕВРОКУП: Ватерполисти Црвене звезде изгубиле шансе да изборе другу фазу Лиге шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Beograđani su najavljivali da će se truditi da odigraju što bolje protiv velikog favorita i tako izbegnu težak poraz kao na svom bazenu - 6:16. Nažalost, samo do sredine druge četvrtine su bili egal sa Mandićem i društvom, a onda su doživeli brodolom. Brzo su se predali, 16 minuta nisu zatresli mrežu mađarskog prvaka, primali su lake golove i kolo pre kraja izgubili sve šanse da izbore drugu fazu Lige šampiona.

Ipak, crveno-beli nastavljaju evropsku priču u Evrokupu. Zato im je važno da u poslednjem kolu grupe C, 5. decembra, na svom bazenu protiv Jadrana iz Herceg Novog odbrane treće mesto, kako bi u četvrtfinalu drugog po težini takmičenja dobili lakšeg rivala. Sigurno je da neće kalkulisati, da žele da se pobedom oproste od Lige šampiona, ali im je i bod dovoljan da ostvare cilj.

Drugi naš predstavnik, Novi Beograd večeras (19.45)  na svom bazenu boriće se sa Brešom za plasman u Top 8. Srpski prvak u poslednjem kolu grupe A, 6.decembra ide u goste Sabadelju, dok Italijani dočekuju Steauu.

Inale, po novom sistemu takmičenja, osam ekipa biće podeljeno u dve četvrtfinalne grupe iz kojih će se dve najbolje plasirati na fajnal-for. A mesto u Top 8 već su izborili:Ferencvaroš, Jadran Split, Barseloneta i Pro Reko.

Raspored

PETO kolo Lige šampiona za vaterpoliste - grupa A, sreda: Novi Beograd - Breša (19.45), Sabadelj - Steaua (20.00). TABELA: Novi Beograd 9, Breša 8, Sabadelj 7, Steaua 0. Grupa B, sreda: Pro Reko - Jug (20.30), Olimpijakos - Dinamo Tbilisi (18.00). TABELA: Pro Reko 12, Olimpijakos 8, Jug 4, Dinamo T. 0 bodova. Grupa C, utorak: Ferencvaroš - Crvena zvezda 20:6, Jadran ST - Jadran HN 16:14. TABELA: Ferencvaroš 15, Jadran ST 9, C. zvezda 4, Jadran HN 2. Grupa D, utorak: Barseloneta - Vuljagmeni 16:10, Marselj - Špandau 13:11. TABELA: Barseloneta 15, Marselj 9, Špandau 6, Vuljagmeni 0 bodova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

Darko Miličić je jedna od najzanimljivijih ličnosti u našoj košarci. Svrstavan svojevremeno među najveće talente na svetu, izabaran je čak kao drugi pik na NBA draftu, ispred mnogih potonjih zvezda. U NBA ligi, međutim, nije uspeo. U Americi mu se i danas mnogi podsmevaju zbog toga. Ali… Upravo je ekipa najvećeg američkog sportskog medija, ESPN-a, ne tako davno doputovala u Srbiju da sazna nešto više o našem nekadašnjem reprezentativcu. Ono što su otkrili – zaprepastilo ih je.

07. 05. 2024. u 19:16

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja