NEMA OČAJAVANJA, SLEDI OGROMAN IZAZOV: Odbojkaši Srbije s optimizmom gledaju na iskušenje koji ih čeka

S. R.

13. 09. 2023. u 17:40

PORAZ i ispadanje u četvtrtfinalu EP u Italiji najbolji srpski odbojkaši moraju što pre da zaborave. Vremena za predah, posle "tesnog" neuspeha od Poljske (1:3), ima u vrlo malim količinama. Izabranici Igora Kolakovića vratili su se juče u Beograd kao šesta reprezentacija na Starom kontinentu, a već od kraja ovog meseca (30. septembar - 8. oktobar) očekuju ih najbitnije bitke leta, na Kvalifikacionom turniru za OI u Japanu. Tamo će se sudariti sa domaćinom, SAD, Slovenijom, Egiptom, Finskom, Tunisom i Turskom.

НЕМА ОЧАЈАВАЊА, СЛЕДИ ОГРОМАН ИЗАЗОВ: Одбојкаши Србије с оптимизмом гледају на искушење који их чека

FOTO: CEV

Iako pognutih glava, ovakva borba odbojkaša protiv aktuelnih prvaka sveta i najbolje reprezentacije na rang-listi, daje im za pravo da se nadaju u Tokiju velikim stvarima, pa i da budu među dve selekcije koje će obezbediti vizu za OI 2024. u Parizu, prvi put još od Rija 2016.

- Utakmica protiv Poljske je, i pored poraza, pokazala da nismo daleko od tih ekipa s kojima ćemo igrati u Japanu. Mislim na domaćina, SAD i Sloveniju... Idemo u Tokio sa optimizmom da se plasiramo na Igre, da iskoristimo tu prvu šansu. Ali, i svesni da tu nije kraj i da se potom gleda Svetska rang-lista - ističe za sajt OSS Kolaković.

Ostaće žal za prepuštenim šansama u dugom i napornom trećem činu, koji je mogao da promeni tok susreta.

- Nedostajalo je možda i iskustvo u tom setu, ali sam stvarno srećan što smo i sa ovakvim sastavom pružili dostojan otpor Poljskoj, koja je prva na Svetskoj rang-listi, i što smo pokazali da nismo baš daleko od kvaliteta koji nam je potreban da se upustimo u borbu za pobedu protiv Poljaka - konstatuje Kolaković.

Sa druge strane, Nikola Grbić, nekadašnji kapiten i selektor naše reprezentacije, imao je pomešana osećanja.

- Bilo je napeto, teško, sreća da smo u četvrtom setu uspeli da se odvojimo i ne ulazimo u triler završnicu. Srbija igra ove utakmice jako dobro. Pogotovo ako nije u ulozi favorita. Očekivao sam takav meč. Sreća, pa se sve završilo dobro po nas. Mnogo će srpskim igračima pomoći ovakva utakmica. Iz svakog poraza može da se nauči na kojim elementima bi trebalo da se poradi. Verujem da će im ovo iskustvo pomoći na kvalifikacionom turniru u Japanu, voleo bih da se naša reprezentacija nađe na OI - podvlači Grbić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata