UZ MUKE DO SLAVLJA! Odbojkaši Srbije nastavili s pobedama na Evropskom prvenstvu

Novosti online

31. 08. 2023. u 20:07

Odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu i u 2. kolu Evropskog prvenstva: posle Švajcarske, savladana je i Belgija i to rezultatom 3:1, po setovima 25:22, 18:25, 25:20, 25:20.

УЗ МУКЕ ДО СЛАВЉА! Одбојкаши Србије наставили с победама на Европском првенству

FOTO: CEV

I pored toga što su srpski odbojkaši igrali protiv ekipe koja je dan ranije "nokautirana" sa 3:0 od Italije, nije im nimalo bilo lako.


Bilo je već na početku jasno da neće biti kao što su mnogi mislili, jer je Belgija bila bolja u bloku (4:1 u tako osvojenim poenima u uvodnom setu, 13:16 u direktnim poenima smečom), pa su nijanse odlučivale kome će pripasti prva deonica.

U drugoj su popucale brojne karike u igri "orlova" - čak osam poena je "poklonjeno" rivalima, nijedan blok nije doneo poen Srbiji, samo deset smečeva je bilo neodbranjivo, pa i ne čudi što je Belgija poravnala na 1:1.

Međutim, smanjenje kikseva u ključnim minutima, popravljanje smečerske preciznosti (iako je i suparnička bila na zavidnom nivou), omogućili su Srbiji da vrati prednost u osvojenim setovima, a na krilima takve igre, i uz bravure iskusnog Podraščanina na mreži, ali i Atanasijevićeve lukave poene, povelo se i sa 17:14 u četvrtom periodu.

Belgija je uspela da priđe na poen zaostatka, no tajmaut Igora kolakovića dovoljno je "prodrmao" ekipu da uz jedan sjajan blok, a onda divno skraćenu dijagonalu Perića, prednost poraste na 20:17, od čega se suparnik nije oporavio.

Naredni rival Srbije biće već u petak Italija, i to od 21 čas po našem, srednjoevropskom vremenu.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu