SADA JE LAKŠE: Katarina Lazović ističe značaj prve pobede

S.RAJIĆ

15. 06. 2023. u 13:21

UPISALE su odbojkašce prvu pobedu u Ligi nacija protiv Japana i sad je lakše. Naše dame igrale su rano jutros drugi meč drugog turnira protiv domaćina Brazila, a Katarina Lazović smatra da im je samo jedan trijumf bio potreban.

САДА ЈЕ ЛАКШЕ: Катарина Лазовић истиче значај прве победе

foto: instagram

- Trebalo nam je da probijemo led, kako bismo vratili malo veru u sebe. Činjenica je da smo imali nezgodniji raspored, jer smo igrale sa olimpijskim šampionkama SAD, pa sa Turskom na njihovom terenu. To je uticalo da izgubimo samopouzdanje. Imamo pred sobom još utakmica, prošla je euforija i razmišljanje da li ćemo pobediti ili izgubiti, sada nemamo prava na grešku, idemo samo na pobede - naglašava mlada primačica servisa.

U poslednjih deset godina naše dame nikada nisu bile u ovakvoj poziciji.

- Niko nije očekivao da budemo bez pobede nakon prvog vikenda. To je sport, nekada moraju da se dese takve stvari. Možda to i nije toliko loše, jer će nas ovo probuditi. Navikle smo sebe, ali i sve oko nas da stalno izlazimo kao pobedice iz mečeva. Jako mi se dopada kako je ekipa reagovala na ovu situaciju, kako izgledamo na treninzima, jer nam nije svejedno - opisuje Katarina stanje u ekipi.

Moral na visokom nivou

NEGATIVAN niz nije poljuljao timski duh u ekipi.

- Atmosfera je na visokom nivou, sve smo složne, družimo se. Pokušavamo teške situacije da okrenemo na šalu, to je jedini i pravi način da izađemo iz krize. Ako budemo kukale i budemo negativne, nećemo ništa postići - poručuje Katarina.  

Rad sa Đovanijem Gvidetijem imponuje Lazovićevoj.

- Nije za džabe trofejni trener, odmah smo videle da je ozbiljan profesionalac i radnik. Nama kao igračicama to jako imponuje i odgovora, jer smo navikle na takvu atmosferu, a nama devojkama je onda lakše da se prilagodimo na sve zahteve. Ovo što smo imali prilike da se uverimo, pa čak i to kako priča na konferencijama za štampu, nama uliva dodatnu veru, smatram da to ne može da se čuje od svakog trenera. Pokušavam da upijam svaki savet koji dobijem od njega, trudim se maksimalno da ispunim svaki zadatak koji dobijem od njega na terenu.

Svaki meč, svaki trening je prilika da se što bolje uigraju pre nego što krajem leta dođe EP, ali i kvalifikacije za OI, što je glavni cilj.

- Mnogo puta smo se sastajali sa Turskom i imali prilike da gledamo i igramo protiv Vakifbanka, tako da sam otprilike bila upoznata sa njegovim stilom igre. Želi da dodatno ubrza igru, da igramo još bolje u odbrani. Možda će trebati malo vremena da se u to ukombinujemo. Pokušavam da ubacim još više energije u tim, da doprinesem na terenu koliko mogu - podvlači Lazovićeva. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)