SRPSKI ATLETSKI SAVEZ SE ŽALIO! Ivana Vuleta akterka dramatičnog finala koje je imalo i dešavanja "iza kulisa"

Novosti online

05. 03. 2023. u 20:23

​IVANA Vuleta, nekada Španović, osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u dvorani čiji je domaćin Turska, i to posle finala koje je dovelo i do žalbe Srpskog atletskog saveza.

СРПСКИ АТЛЕТСКИ САВЕЗ СЕ ЖАЛИО! Ивана Вулета актерка драматичног финала које је имало и дешавања иза кулиса

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Ivanin najbolji rezulat u istanbulskom finalu (6,91 metar) nadmašile su dve takmičarke: Larisa Japikino iz Italije, k,oja je nacionalnim rekordom od 6,97 osvojila srebro, a nova šampionka Evrope u skoku u dalj postala je Britanka Džazmin Sojers, koja je "doletela" u pesak tačno sedam metara od zaletišta.

Međutim, Edin Zuković, selektor naše nacionalne selekcije, nije bio zadovoljan kako su sudije radile svoj posao tokom finala.

On je, naime, u ime Srpskog atletskog saveza, uložio žalbu i na merenje pobedničkog skoka Sojersove, ali i na najbolji skok srpske reprezentativke, smatrajući da je takmičarka iz Velike Britanije skočila manje nego što je to zvaničan rezultat, odnosno da je Ivana Španović skočila više od saopštenih 691 cm.

Žalbe nisu urodile plodom, odbijene su u vrlo kratkom postupku, pa su medalje podeljene na pomenuti način.

A takva raspodela odličja je, na jedan ne baš svakidašnji način, emotivno baš pogodila Ivanu Vuletu, o čemu su vam "Novosti" pisale neposredno po završetku finala.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!