HRVATSKA DOBILA SPORTSKI ŠAMAR: Neverovatan poraz na Svetskom prvenstvu u rukometu, komšije samo ponavljaju "Debakl, debakl!"

Novosti online

13. 01. 2023. u 22:46

RUKOMETNA reprezentacija Hrvatske doživela je bolan poraz na početku Svetskog prvenstva.

ХРВАТСКА ДОБИЛА СПОРТСКИ ШАМАР: Невероватан пораз на Светском првенству у рукомету, комшије само понављају Дебакл, дебакл!

FOTO: Tanjug/AP

I to takav da u brojnim hrvatskim medijima u naslovu stoji jedna te ista reč:

Debakl.

A drugačije i rukometna velesila, što Hrvatska svakako jeste, i ne može da objasni ili opiše ono što se desilo u prvom kolu šampionata planete:

Egipat je pobedio "kockaste" sa 31:22.

"Debakl Hrvatske na startu Svetskog prvenstva!" maltene je prepisivan naslov u medijima komšija, od kojih je portal "Indeks" ovako opisao ono što se desilo:

"Hrvatski rukometaši pretrpeli su bolan poraz na otvaranju Svetskog prvenstva. Egipat je bio bolji s čak 31:22. Ovim rezultatom Hrvatskoj su znatno umanjene šanse za plasman u četvrtfinale  jer se upravo na Egipat gledalo kao na direktnog konkurenta u toj borbi.

Egipat bolji od samog početka

Egipćani su se od samog početka utakmice krenuli odvajati, a njihova prednost je u jednom trenutku dostigla i šest razlike (11:5). Uz nekoliko taktičkih promena Hrvatska je smanjila na -4, ali više od toga u prvom poluvremenu nije uspela. Odbrana nije funkcionirala, golmanima nije bilo lako te je u 30 minuta dvojac Slavić - Kuzmanović imao tek jedan odbranjen udarac. Napad je uglavnom živeo na individualnom kvalitetu Igora Karačića, koji je i davao golove i razigravao.

Hrvatska još gora u drugom poluvremenu

Iako je ekipa Hrvoja Horvata morala da "lovi" zaostatak u drugom delu, igrala je još gore. U odbrani nije bilo poboljšanja, a u napadu više nisu prolazila ni individualna rešenja. Hrvatska je na samom početku druge deonice došla na -3, ali nakon toga je prednost Egipta samo rasla.

Na kraju su Egipćani i odmorili neke od najboljih igrača, dok je Hrvatska pokušala da smanji poraz jer gol-razlika uvek može biti važna, no ni to nije uspela. Kod Hrvatske je najbolji bio Marin Šipić s pet golova, dok su Igor Karačić, Filip Glavaš i Ivan Martinović dali po četiri. Egipćane je sa sedam pogodaka predvodio Mahmud Mohsen, a Elderaa i Ali Mohamed postigli su po pet.

Hrvatskim rukometašima u prvoj su fazi preostale utakmice protiv SAD-a i Maroka te se tu svakako očekuju pobede, ali bi se poraz od Egipta mogao pokazati kao ključnim u borbi za četvrtfinale, koje je posebno važno jer donosi i kvalifikacije za Olimpijske igre", piše pomenuti hrvatski portal.

Svetsko prvenstvo u rukometu 2023 - rezultati utakmica igranih u petak:

Argentina - Holandija 19:29

Bahrein - Tunis 27:27

Nemačka - Katar 31:27

Maroko - SAD 27:28

Hrvatska - Egipat 22:31

Danska -Belgija 43:28

Norveška - Severna Makedonija 39:27

Srbija - Alžir 36:27

Bonus video: Crnogorske olimpijske igre - takmičenje u lenjosti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024