NOVAK ĐOKOVIĆ NA OVO UOPŠTE NIJE NAVIKAO: Organizatori Australijan opena su ovo odlučili o rasporedu mečeva za Srbina

Novosti online

13. 01. 2023. u 15:37

NOVAK Đoković se vraća na Australijan open posle jezivih stvari kroz koje je u Australiji prošao 2022. godine, kada je iz te zemlje deportovan, ali će njegov nastup na prvom grend slemu u sezoni proteći u malo drugačijem ritmu nego što je navikao.

НОВАК ЂОКОВИЋ НА ОВО УОПШТЕ НИЈЕ НАВИКАО: Организатори Аустралијан опена су ово одлучили о распореду мечева за Србина

FOTO: AP

Naime, kao devetostruki šampion Australijan opena, po čemu je rekorder tog turnira, Nole je imao tu čast da posle svake titule, naredno nadmetanje "otvori" prvog radnog dana.

Odnosno, igrao bi sledeće godine u ponedeljak, pa zatim u sredu, petak i nedelju, a onda bi u drugoj sedmici igrao u utorak, pa imao dva slobodna dana do petka, kada se tradicionalno igraju polufinala.

Sada to neće biti slučaj.

Imajući u vidu da je, voljom žreba, Novak Đoković svrstan u "donju polovinu" parova, a ona svoj takmičarski put počinje u utorak, Nole će igrati u ritmu utorak - četvrtak - subota - ponedeljak - sreda, te će imati samo jedan slobodan dan od četvrtfinala do eventualnog nastupa u polufinalu (petak, 27. januara).

Tačan termin kada će Nole igrati meč prvog kola organizatori još nisu saopštili, ali se zna da će mu u utorak, 17. januara, rival biti Roberto Karbaljes Baena, 29-godišnji Španac koji je 75. na ATP listi.

Ko igra prvog dana? Australijan open - raspored

Na Rod Lejver areni dame otvaraju ovaj grend slem u ponedeljak, 16. januara, i to najpre duel Sinijakova - Gof, te Juan - Sakari, da bi oko 4.30 po našem, srednjoevropskom vremenu, trebalo da se sastanku Nadal i Drejper. Posle njih, počev od 9, što je termin koji će se koristiti za početke "noćnih duela", igraju Svjontek - Niemajer, te nakon toga

Điron - Medvedev. 

Na Margaret Kort areni redom igraju Pegula - Kristijan, Hurkač - Martinez, Kenin - Azarenka, te Cicipas - Alis, Kiz - Blinkova. 

Od srpskih tenisera, prvog radnog dana Australijan opena na teren, i to oko tri sata noći po srednjoevropskom vremenu, izlazi Dušan Lajović kome je rival 20. nosilac, Kanađanin Denis Šapovalov.

BONUS VIDEO: PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)