PRIZNANJE ZA ILIĆA: Pomoćnik ministra MUP-a posetio sportsku dvoranu (FOTO)

Novosti online

16. 06. 2022. u 14:22

ARILjE je mala opština u Srbiji, poznata po malinama i tekstilnoj industriji. Ali u poslednje dve godine puno se čuje i o sportu.

ПРИЗНАЊЕ ЗА ИЛИЋА: Помоћник министра МУП-а посетио спортску дворану (ФОТО)

FOTO: S. Đurić

Od kada opštinu vodi Predrag Maslar, a Sportskim savezom Arilja i Sportskim centrom rukovodi profesor fizičke kulture Saša Luković, sa svojim timovima, na ovim prostorima priča se i o sportu.

Ariljci su uključeni u puno događaja, od rekreativnog sporta, sporta u policiji i najviše ulaganjima u mlade. U poseti Sportsko turističkom centru Arilje bio je pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Vladimir Ilić.

On je posetio renoviranu dvoranu, u kojoj dominira glavna sala sa tribinama, u kojoj se igra odbojka, košarka i rukomet. A uz nju je i manja sala, gde se obavljaju fitnes treninzi i gde se u saradnji sa Bokserskim savezom Srbije planira da krene sa radom besplatna škola boksa.

FOTO: S. Đurić

Direktor STC Arilje Saša Luković je povodom svečanog obeležavanja dana opštine uručio zahvalnicu Vladimiru Iliću za promociju i razvoj sporta u Srbiji. Ilić je posetio salu u pratnji kolega iz MUP i bio je prezadovoljan kako sve izgleda. A pripadnici MUP-a iz ove opštine učestvuju i na Policijskim igrama, koje se sprovode u partnerstvu sa Sportskim savezom Srbije.

- Misija naše ustanove je da inovativnom korelacijom sporta i turizma, uređenjem gradskog jezgra, turističkih lokaliteta i atraktivnosti i tematizacijom sadržaja, kreiramo jedinstvene zone iskustva, koje pružaju šansu svim građanima a posebno mladima, da na moderan način dožive vekovima dugu tradiciju i kulturu našeg grada. Pored redovnih sportskih aktivnosti koja ova ustanova obavlja, kao što su utakmice, treninzi, takmičenja, ustanova nastavlja sa organizovanjem poseta sportista i državnih službenika. Arilje jeste grad malina i preduzetnika, ali sa pravom mogu reći i grad sporta. Prezadovoljni smo i saradnjom sa MUP-om, koje vodi ministar Aleksandar Vulin. Osnivanjem Sportske jedinice potvrdio je koliko je sport važan u sistemu države - poručio je Saša Luković.

Na teritoriji opštine Arilje ima 21 klub članica lokalnog Sportskog saveza, koji koriste usluge hale.

U poseti dvorani bili su: Željko Šaptović, Slobodan Đurić, Katarina Nijemčević, Aleksandar Kaljević, Saša Luković, Vladimir Ilić i Milovan Knežević.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere