SRBIJA SVE JAČA: Posle Jokića još jedna NBA zvezda rekla Svetislavu Pešiću - DA

Novosti online

16. 06. 2022. u 10:35

NIKOLA Jokić je potvrdio da će ovo leto igrati za reprezentaciju Srbije. Najbolji košarkaš sveta će se naći na EP, ali i igrati kvalifikacioni prozor u avgustu za SP.

СРБИЈА СВЕ ЈАЧА: После Јокића још једна НБА звезда рекла Светиславу Пешићу - ДА

Foto arhiva VN

Ono što je izvesno, MVP NBA lige neće biti u naredna dva meča protiv Letonije i Belgije. Srbija je gost Letonije 30. juna u Rigi, dok tri dana kasnije u Nišu dočekuje Belgiju.

Sa te dve utakmice zatvara se prvi krug predigre za Mundobasket, a u sledećem se ukrštamo sa Turskom, Grčkom i Velikom Britanijom. Naredna faza startuje u nedelji pre početka Evrobasketa.

Orlovi bi u naredna dva meča mogli da dobiju i značajno NBA pojačanje - Nemanju Bjelicu. "Mocartsport" piše da Nemanja Bjelica ima usmeni dogovor sa selektorom Pešićem oko njegovog dolaska u reprezentaciju već krajem meseca.

Mnogo toga ipak zavisi od trenutka kada će Voriorsi da završe finale sa Bostonom. Franšiza iz San Franciska vodi 3-2 u seriji, šesta utakmica zakazana je za noć između četvrtka i petka u TD Gardenu, gde će Seltiksi igrati za opstanak i majstoricu.

"Mocartsport" navodi da su šanse da Bjelica ponovo navuče reprezentativni dres veće ako bi se finale završilo u petak. Iskusni univerzalac bi put Beograda krenuo nakon proslave šampionskog prstena i ubrzo bi se zatim stavio na raspolaganje nacionalnoj selekciji. Ako bi veliko NBA finale otišlo u sedmi meč, situacija bi se zakomplikovala. Eventualna majstorica igrala bi se u noći između nedelje i ponedeljka iliti 20. juna od 02.00, pa bi prostora za dolazak kući i odmor pred utakmice bio minimalan.

Svetislav Pešić je najavio da će spisak kandidata objaviti najverovatnije 20. juna.

BONUS VIDEO: Srbija je ponosna: Fotografija MVP Jokića na Geneks kuli 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DŽEJMS NESTRPLJIV! NBA legenda jedva čeka da počne