ODBOJKAŠI OBEZBEDILI OSMINU FINALA: Srbija pobedila Portugal i upisala treći trijumf na EP

Novosti online

06. 09. 2021. u 19:34

ODBOJKAŠI Srbije opravdali su ulogu favorita i pobedili Portugal sa 3:1 (25:15, 25:21, 22:25, 25:17). Ovim trijumfom naša selekcija se plasirala u nokaut fazu Evropskog prvenstva, tačnije osminu finala.

ОДБОЈКАШИ ОБЕЗБЕДИЛИ ОСМИНУ ФИНАЛА: Србија победила Португал и уписала трећи тријумф на ЕП

FOTO: CEV

Selektor Slobodan Kovač odmorio je neke igrače na ovom susretu. Nije bilo Marka Podraščanina, Uroša Kovačevića, Aleksandra Atanisijevića, Nikole Pekovića... Kapiten Nemanja Petrić je zbog povrede otišao u Beograd na terapije kako bi bio spreman za nastavak takmičenja.

Pobednik se nijednog momenta nije dovodio u pitanju, čak ni posle trećeg seta koji su dobili Portugalci. Videlo se da je Srbija mnogo kvalitetniji tim, ali je to bio mali pad koji je rival iskoristio.

Brzo su se naši momci vratili na nivo igre koji ih je krasio u prva dva seta. Četvrti set je baš kao i prva dva protekao u dominaciji Srbije.

Ovo je treći trijumf naših odbojkaša na Evropskom prvenstvu koji se igra u Poljskoj, Finskoj, Estoniji i Češkoj. Prethodno su savladali Belgiju (3:1), Ukrajinu (3:0), dok su u jednom odličnom meču poraženi od Poljske sa 3:2.

Najefikasniji kod "orlova" bio je Dražen Luburić sa 18 poena, dva manje je upisao Pavle Perić. Kod Portugala je najbolji bio Lorenco Martins sa 15 poena.

Srbija je posle ovog meča stigla do 10 osvojenih bodova, Poljska ima osam, ali tek je čeka duel sa Belgijom.

Izabranici Slobodana Kovača sutra od 17.30 igraju poslednju utakmicu u grupnoj fazi, a rival je Grčka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana