BEOGRAD ZA PONOS SVETSKE ODBOJKE: U Areni pao svetski rekord (FOTO)

Novosti online

05. 09. 2021. u 12:40

NA finalnom meču odbojkašica Srbije u dvorani je bilo 20.656 navijača

БЕОГРАД ЗА ПОНОС СВЕТСКЕ ОДБОЈКЕ: У Арени пао светски рекорд (ФОТО)

FOTO: CEV

Pamtiće se dugo finale Srbija – Italija u Beogradu zbog ambijenta u kome je odigrano. Dok su bitku na terenu vodile najbolje evropske odbojkašice, sa tribina je to posmatralo čak 20.565 gledalaca. 

Na zvaničnom sajtu ovog takmičenja potvrđeno je da je postavljen novi rekord po broju navijača na jednoj utakmici ženske odbojke u zatvorenoj dvorani.

Pre toga najbolju posetu je imao meč NCAA finala u Kanzas Sitiju 2017. godine kada je u hali bilo 18.516 navijača. To je bio obračun između Univerziteta Nebraska i Univerziteta Florida.

Odbojkašice Srbije su izgubile od Italije i predale evropsku krunu. Bile su šampioni 2017. i 2019, a sada im je oko vrata zasijala srebrna medalja.

Ove dve ekipe su odmerile snage i tačno mesec dana ranije kad je naša reprezentacija slavila u četvrtfinalu Olimpijskih igara maksimalnim rezultatom – 3:0.

Odbojkaška subota će ostati zapisana kao poseban dan. Ako se pogleda i muška i ženska konkurencija, na tribinama je na svim mečevima bilo čak 55.149 navijača.

Duel svetskih i evropskih šampiona – odbojkaša Poljske i Srbije je sinoć posmatralo uživo 12.707 gledalaca. Ukupno je na muškim utakmicama bilo 30.984 ljudi, a kada se to sabere sa mečevima za bronzu i zlato u ženskoj konkurenciji u Beogradu dobija se neverovatna brojka od 55.149 navijača.

(Mozzart sport) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KREĆE NAJVEĆI CIRKUS U KINI: Aston Martin najbrži na treningu