MEĐUNARODNO FINALE SIM U SPLITU: Čarolija traje 25 godina

Novosti online

14. 08. 2021. u 21:31

SVE je spremno za međunarodno finale Sportskih igara mladih od 16. do 21. avgusta u Splitu. Najbolji dečaci i devojčice iz Srbije, BiH i Hrvatske imaće besplatno mini-letovanje i takmičenja u deset sportova.

МЕЂУНАРОДНО ФИНАЛЕ СИМ У СПЛИТУ: Чаролија траје 25 година

FOTO: SIM Srbija

- Sportske igre mladih su, kako klinci kažu, čarolija koja traje - kaže Stefan Birčević, nekadašnji reprezentativac Srbije u košarci.

PODRŠKA VUČIĆA

U SRBIJI su Sportske igre mladih održane osmu godinu zaredom, uz veliku pomoć predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prijatelja i sponzora.

U Igrama su svi pobednici, a parola koja kruži regionom "Igre su zakon" već je postala zaštitni znak ove manifestacije.

- Bio sam i domaćin deci u mom rodnom Lazarevcu i napravili smo spektakl. U svojoj karijeri sam osvojio tri velike srebrne medalje, sa košarkaškom reprezentacijom Srbije. Jedna od njih je i srebrna olimpijska. I ti uspesi pamte se ceo život. Ali ovo oko Igara ima neki poseban duh. Kada su me pozvali da u Sokobanji budem sa klincima, mislio sam to je neko lokalno okupljanje. A onda sam se uverio da su Sportske igre mladih nešto zaista posebno.

Organizatori najavljuju 20. avgust kao dan za pamćenje. Tada se planiraju specijalni programi, kojima će biti obeležena 25-godišnjica pokretanja Sportskih igara mladih. Planirano je prikazivanje filma o nastanku i razvitku Igara, a na Trgu Prokurativi zakazana je revijalna utakmica u malom fudbalu.

U jednom timu biće dečaci učesnici iz sve tri države, dok će drugu činiti Aleksandar Čeferin (predsednik UEFA), nekadašnje zvezde svetskog fudbala Predrag Mijatović, Luis Figo, Maksvel Andrade, Fernando Jero, Zvonimir Boban, Dario Srna i drugi poznati iz sveta sporta, ali i politike. Utakmicu će suditi čuveni italijanski sudija Roberto Roseti.

Finalnim programom u Splitu Igre uspešno završavaju još jednu sezonu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)