NENAD LUČIĆ SE VRATIO U ZRENJANIN: Uz sportiste u gradu sporta

Bogoljub Grujić

23. 08. 2020. u 07:00

AMBICIJA da radi na razvoju mladih sportista i uslovima za njihov pravilan razvoj do vrhunskih dometa, vratila je Nenada Lučića (26), u rodni Zrenjanin, gde je sa nekadašnjim košarkašem Hemofarma, Proletera i internacionalcem u Portugalu, Bogdanom Obrenovićem, pokrenuo studio za personalne treninge.

НЕНАД ЛУЧИЋ СЕ ВРАТИО У ЗРЕЊАНИН: Уз спортисте  у граду спорта

Foto B. Grujić

Još kao student Fakulteta za fizičko vaspitanje, radio je u Beogradu kao kondicioni trener u popularnom Hangaru, zajedno sa Jasminom i Nemanjom Aleksandrov, sa Milanom Gurovićem i individualno pripremao poznate košarkaše Alekseja Nešovića, Stefana Todorovića, braću Dejana i Bojana Davidovca...

- Preko leta, sportistima je najviše potreban ovakav rad. Tako se poklopilo da košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac trenira, ali i uživa u rodnom gradu - kaže Nenad.

TRENING Lučić i Zvezdin košarkaš Davidovac, Foto privatna arhiva

DIPLOMIRANI "difovac" ističe da mu je drago što radi i sa mladim zrenjaninskim košarkašima, Vojinom Medarevićem, kojem predviđa blistavu karijeru, i Markom Rajanovićem, koji je u Americi sjajno igrao koledž košarku, ali se povredio i sada je na putu povratka.

FUDBALSKI NAPREDAK

KOLIKO individualni treninzi znače i na podizanju psihološke stabilnosti, najbolje pokazuje primer mladog fudbalera iz Zrenjanina Stefana Gajilovića, koji otkako intenzivno i sa velikim entuzijazmom radi sa Nenadom Lučićem, iako igra na poziciji zadnjeg veznog u timu, na svakoj utakmici, postigne bar jedan gol.

- Kada je košarka u pitanju, a i ja sam je nekada sa uspehom igrao, mentor nam je Marko Sekulić iz Mega Bemaksa, radimo po njegovom programu. Kao  trener nam se pridružio Petar Lambić, košarkaš Proletera i nekadašnji kapiten omladinske selekcije Srbije koja je bila prvak Evrope - ističe Nenad.

Lučić je na sopstvenu inicijativu započeo saradnju sa mladim košarkašima Proletera, dečacima koji se prvi put u životu sreću sa ovakvim načinom individualnog treninga....

SVOJU fizičku spremu Lučić održava svakodnevnim treningom, trči maratone, takmiči se u raznim sportskim disciplinama..

Foto privatna arhiva

Ogromna energija i entuzijazam pokreću napred mladog trenera, koji odbija i zanimljive ponude iz inostranstva za rad u poznatim klubovima, jer želi da ostvari zacrtani plan kada je zrenjaninska priča u pitanju.

- Moja ambicija je kristalno jasna i iskrena, želim da u rodnom gradu stvorim još bolje uslove za pravilan razvoj i kvalitetne treninge mladih sportista i da oni dok su u Zrenjaninu, ostvare vrhunske domete i skrenu pažnju na svoj talenat, ali i maksimalnu fizičku pripremljenost - kaže Nenad Lučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DŽEJMS NESTRPLJIV! NBA legenda jedva čeka da počne