OVERA POL-POZICIJE: Zvezda u Podgorici cementira prvo mesto u ABA ligi

V. P.

05. 02. 2024. u 07:23

TRIJUMFOM nad Partizanom u drugom derbiju u ABA ligi, Crvena zvezda je pobegla najbližim pratiocima na velike tri pobede razlike.

ОВЕРА ПОЛ-ПОЗИЦИЈЕ: Звезда у Подгорици цементира прво место у АБА лиги

FOTO: M. Vukadinović

U derbiju 19. kola protiv Budućnosti u Podgorici (ponedeljak, 17.00) mogla bi da zacementira prvo mesto u ligaškom delu i prednost domaćeg terena kroz čitav plej-of regionalnog takmičenja.

Čak ni poraz ne bi ozbiljno ugrozio pol-poziciju tima trenera Janisa Sferopulosa, imajući u vidu da će do kraja igrati kod kuće sa Zadrom, Krkom, Megom i SC Derbijem, u gostima sa Mornarom, Cibonom i Splitom.

- Igramo protiv rivala koja ima svoj kvalitet i očekujemo tešku utakmicu. Jasno je da moramo da budemo psihički spremni i koncentrisani za 40 minuta košarke - kratko konstatuje Sferopulos, kome je meč protiv Budućnosti u Beogradu bio drugi na klupi crveno-belih u ABA ligi.

Budućnost u ovom meču može da računa na najzvučnije letnje pojačanje, beka Alerika Frimena koji se povredio na pripremama i debitovao tek u prošlom kolu Evrokupa. Protiv Trenta je odigrao devet minuta i promašio sva četiri šuta.

- Veoma sam srećan što ponovo igram košarku i što mogu da pomognem timu - kaže Frimen, koji je prethodne sezone u Bešiktašu prosečno beležio 18,9 poena i 3,8 asistencija. - Crvena zvezda je jak tim, igra na visokom nivou. Očekujem da ćemo dobiti veliku energiju sa tribina, nadam se da će navijači napuniti dvoranu do vrha. Biće to utakmica visokog ritma, fizički zahtevna protiv veoma dobrih igrača, ali i mi smo takvi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!