SRBI GLAVNA VEST U RUSIJI! Ono što se desilo u Beogradu ganulo je sve Ruse (FOTO)

Novosti online

05. 01. 2024. u 20:15

Rat u Ukrajini, odnosno "Specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, na pomalo neočekivani način "uvukao" je u vesti i sportski događaj u Srbiji. Tačnije, "večiti derbi" koji su u košarci odigrali Crvena zvezda i Partizan.

СРБИ ГЛАВНА ВЕСТ У РУСИЈИ! Оно што се десило у Београду гануло је све Русе (ФОТО)

Foto N. Skenderija

Podsetimo, Zvezda je prilično ubedljivo pobedila Partizan, ali detalj sa tog meča koji je održan u Beogradkoj Areni postao je jedna od glavnih vesti u ruskim medijima.

Razlog za to leži u tragediji koja je Ruse zadesila pretposlednjeg dana 2023. godine.

Tog 30. decembra u vojnoj akciji za koju je Ruska Federacija optužila ukrajinski režim napadnut je grad Belgorod koji se nalazi na 40-ak kilometara od granice sa Ukrajinom.

Rakete koje su preletele granicu napravile su masakr na ruskoj teritoriji: u Belgorodu je 25 civila poginulo, među njima i petoro dece, a povređeno je 109 osoba (neke od scena koje su zabeležene tada možete videti u foto-galeriji koja je pred vama).

Zvezdini navijači su u nekoliko navrata u prethodne dve godine jasno izražavali podršku Rusiji, "delije" su čak posvetile i koreografiju Rusima na godišnjicu početka rata u Ukrajini (FOTO), a i na večitom derbiju su rešile da se oglase povodom najnovijih zbivanja.

I, ono što su tad uradili, postala je jedna od glavnih vesti u Ruskoj Federaciji.

Naime, na tribini na kojoj su bili najvatrenije pristalice Crvene zvezde podignut je veliki transparent na kome je na ruskom jeziku pisalo:

"Belgorode, uz tebe smo".

Kratku foto-priču o tome je emitovala ruska novinska agencija "RIA Novosti"...

...  a potom su vest preuzeli i brojni drugi mediji Ruske Federacije.

BONUS VIDEO: Nestvarno - ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izašli na teren u Sankt Peterburgu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!