PARTIZAN IZGUBIO U "ARENI": Barselona opet kobna po crno-bele

Novosti online

17. 10. 2023. u 18:22 >> 20:48

KOŠARKAŠI Partizana izgubili su od Barselone sa 83:92 (16:23, 18:21, 26:25, 23:23) u 3. kolu Evrolige, prvom koji su odigrali na svom parketu.

ПАРТИЗАН ИЗГУБИО У АРЕНИ: Барселона опет кобна по црно-беле

FOTO: Tanjug

Napunili su navijači crno-belih "Arenu" pružili sjajnu podršku izabranicima Željka Obradovića, ali ni to nije bilo dovoljno da se dođe do trijumfa.

Nije blistao na ovoj utakmici Nikola Kalinić, no može se reći da su njegove dve trojke bile ključne za ishod. Prvu je pogodio u poslednjem napadu prvog poluvremena kada je doneo dvocifrenu prednost svom timu, a drugu pre kraj meča kada je Katalonce odve na ispostaviće se nedostižnih +9 - 81:90.

Dobro je domaćin počeo meč, ali Barselona je srednom prvog kvartala preuzela vođstvo. Partizan je vodio još samo jednom na utakmici i to tokom drugog perioda kada je bilo 30:29. Od tada nijednom više nije imao vođstvo.

Opet šut za tri poena nije služio Beograđane koji su pogodili samo četiri trojke iz 12 pokušaja. Sa druge strane španski tim je van linije 6,75 šutirao 13/32, a čak šest puta je precizan bio Nikolas Laprovitola.

Pokušavao je Partizan konstantno da se vrati u meč. Nekoliko puta je dolazio na šest poena minusa, no gosti su uvek imali odgovor. Takođe, ofanzivni skok je bio jedan od najvažnijih faktora pobede Barselone. Katalonci su ih imali 16, a domaćin devet.

Vredi istaći da je Kevin Panter i na trećem meču ove sezone u Evroligi postigao 11 poena i prekinuo je seriju od 69 ubačenih slobodnih bacanja zaredom u najelitnijem evropskom takmičenju.

Ekipa koju sada sa klupe predvodi Rožer Grimau je i prošle sezone slavila u Beogradu, a radovala se i kao domaćin.

Španskog velikana je do trijumfa predovdio Nikolas Laprovitola sa 20 poena, dok je Vili Ernangomez postigao 15. Kod crno-belih najviše se istakao Pi Džej Doužer sa 13, pratio ga je Zek Ledej sa 12.

Partizan u četvrtak od 20.15 gostuje Olimpijakosu, Barselona dočekuje Bajern. Katalonci su na učinku 3-0, a sastav iz prestonice Srbije na 1-2.

Partizan - Barselona: 83:92 (16:23, 18:21, 26:25, 23:23)

Dvorana: "Štark Arena". Gledalaca: 19.227. Sudije: Fernando Roča (Portugal), Piotr Pastusijak (Poljska), Arturas Sukis (Litvanija).

Partizan: Vukčević, Ledej 12, Avramović 11, Koprivica 8, Panter 11, Smailagić 9, Jaramaz, Naneli 14, Trifunović, Anđušić, Doužer 13, Kaminski 5.

Barselona: Da Silva 13, Veseli 12, Brizuela 2, Kalinić 7, Satoranski 4, Ernangomez 15, Laprovitola 20, Abrines 5, Parker 9, Nađi, Jokubaitis 5, Para.

Četvrta četvrtina: Partizan - Barselona 83:92

40' - Do lakih poena došao je Kevin Panter koji je došao do 11 poena. Tajm-autom je reagovao Rožer Grimau. Veseli je oba puta bio precizan sa linije penala.

39' - Drugu trojku na meču postigao je Kalinić, a na drugoj strani veoma lep koš postigao je Doužer, prodorom na drugi obruč. Laki poeni za Veselog na drugoj strani. Tajm-aut je pozvao Obradović na 1:27 do kraja utakmice. Izgubio je loptu Partizan posle minuta odmora, u aut je izbacio Doužer.

Željko Obradović/FOTO: Tanjug

38' - Odigrao je jedan na jedan Doužer i uspeo je da dođe do novih poena, ima 11 za sada letošnje pojačanje crno-belih. Smailagić je uspeo da pogodi oba bacanja.

37' - Uzeo je šut van linije 6,75 Ernangomez i bio je precizan. Drugi put uzastopno Smailagić dolazi do lakih poena. Novi skok u napadu je pokupila Barselona i trojku je postigao Laprovitola.

36' - Dobro se snašao Naneli i pogodio je preko Abrinesa. Nakon toga je do koša stigao i Smailagić i odmah dobar niz crno-belih tajm-autom želi da prekine Grimau.

35' - Dobra akcija Partizana u kojoj su učestvovali Panter i Doužer. Potom je poentirao Parker na jednoj, a Panter na drugoj strani. Ernangomez je realizovao i dva penala nakon faula kapitena Partizana.

34' - Dozvolili su crno-beli tri uzastopna ofanzivna skoka protivniku i na kraju faulirali Parkera koji je pogodio oba penala. Jaramaz nije uspeo da se upiše u strelce pošto je promašio oba bacanja. Na drugoj strani Ernangomez lagano poentira.

33' - Iskoristio je Ledej to što je rival u bonusu, pa je na polovini terena uspeo da iznudi faul od Abrinesa. Krilni centar domaćeg tima je oba puta bio precizan - 65:71.

MOĆNO Zek Ledej "zakucava" Barselonu/FOTO: Tanjug

32' - Dugo je trajao napad crno-belih, Barselona je napravila tri faula, a Kaminski je bio polovičan sa crte. Sjajan prodor Avramovića i polaganje kontra rukom na desnoj strani.

31' - Promašio je Para trojku, no za skok se izborio Parker i iznudio faul za dva slobodna bacanja. Uspeo je da ih realizuje bivši NBA as.

Treća četvrtina: Partizan - Barselona 60:69

30' - Trojku je postigao Parker. Nekadašnjem igraču Milvokija i drugom piku na draftu je ovo bio prvi koš na utakmici.

30' - Nimalo lak šut pogodio je Veseli. Kaminski nije dobro odigrao napad, ali se Ledej izborio za dva penala nakon faula Parkera. Oba je realizovao Amerikanac u redovima crno-belih.

29' - Na drugoj strani Jokubaitis je oba puta bio precizan sa linije penala. Istom merom uzvratio je Naneli - 58:64.

28' - Ostao je Veseli sa Avramovićem pod košem i uspeo je to da iskoristi i snažno zakuca. Odličan potez Satoranskog koji je položio loptu na drugi obruč. Potom je napravio faul nad Panterom. Kapiten crno-belih je prekinuo seriju od 69 vezanih pogođenih bacanja i to tako što je oba promašio.

27' - Sjajan protok lopte u napadu Katalonaca koji je trojkom, petom do sada završio Nikolas Laprovitola. Ništa ne čeka Obradović i odmah traži tajm-aut. Trojku je vratio Naneli. Važan koš za crno-bele. Podigao se Panter na šut i pogodio je pod faulom. Pogodio je i dodatno bacanje.

FOKUS Kevin Panter/FOTO: Tanjug

26' - Dobro se Kalinić pozicionirao i uspeo da iznudi faul od Pantera za dva slobodna bacanja. Bivši košarkaš Crvene zvezde bio je polovičan sa linije penala.

24' - Neverovatan šut uspeo je da pogodi Ledej. Prve poene postigao je Satoranski tek sad, bio je precizan sa linije penala - 48:54.

23' - Oba slobodna bacanja pogodio je Da Silva koji igra veoma dobro. Snažno je potom zakucao Koprivica posle saradnje sa Doužerom. Da Silva je vratio promašaj Kalinića u koš.

22' - Promešao je Laprovitola odbranu domaćeg tima i položio je, a trojku postiže Naneli. Na drugoj strani precizan je bio Ernangomez, pa opet Naneli. Igra se veoma brzo u ovim trenucima.

21' - Sve sam je uradio Doužer u prvom napadu treće četvrtine. Probio je odbranu Barselone i poentirao uz faul Ernangomeza. Nije realizovao dodatno bacanje. Pogodio je potom trojku nakon što je Partizan dobio ekstra posed zbog toga što su igrači izbacili loptu u aut.

Druga čevrtina: Partizan - Barselona 34:44

Obradović je izneo utiske posle prvih 20 minuta igre u prepunoj "Areni".

- Najveća naša greška je što se ne dodajemo u napadu kao što bi trebalo. Pa, mi imamo tri asistencije, oni 15! - poručio je Obradović pred početak drugog poluvremena za Evroliga TV.

Partizan je loše šutirao trojke u prvom poluvremenu - 1/7 (14,3%), za dva je polovičan 13/26, dok su bacanja 5/6 (83,3%). Barselona je za 20 minuta košarke šutnula čak 20 puta za tri poena, a učinak je 8/20 (40%), za dva su Katalonci na 7/15 (46,7%), a sa linije penala nepogrešivi - 6/6.

20' - Uhvatila Barselona dva ofanzivna skoka i na kraju je dugi napad trojkom završio Rokas Jokubaitis. Prvo poluvreme je trojkom okončao Nikola Kalinić što je ujedno prva dvocifrena prednost jedne ekipe na ovoj utakmici.

19' - Izgubio je loptu Partizan, kaznio je to novom trojkom Argentinac, a onda je Doužer uspeo da poentira. Nakon toga i Ledej karakterističnim šutem jednom rukom. Sada Grimau traži tajm-aut.

18' - Posle nekoliko nerealizovanih napada na obe strane trojku je postigao Laprovitola. Odmah je minut odmora pozvao Obradović.

DUEL Nikolas Laprovitola i Balša Koprivica/FOTO: Tanjug

17' - Aleks Abrines je pogodio šut van linije 6,75, nakon toga su usledili promašaji na obe strane, pre svega Smailagića, a potom i Da Silve.

16' - Veseli je realizovao oba slobodna bacanja. Sjajno se snašao Smailagić pod košem, nekoliko puta je fintirao rivala i uspeo je da pogodi i to uz prekršaj. Uspeo je i da vratio vođstvo crno-belima - 30:29.

15' - Dugu dvojku pogodio je Abrines i to su njegovi prvi poeni na utakmici. Na drugoj strani Kaminski je bio precizan sa linije penala.

14' - Opet je Avramović taj koji unosi živost u igru Partizana. Krenuo je snažno na prodor i poentirao uz faul Parkera. Odmah je tajm-autom reagoavao Rožer Grimau. Kratak je sa linije penala bio reprezentativac Srbije.

13' - Kaminski je dobro pratio situaciju i vratio u koš promašaj Avramovića. Plejmejker crno-belih je postigao prvu trojku za domaće na ovoj utakmici. Prve poene za goste u drugoj četvrtini postigao je Dario Brizuela.

12' - Dva šuta za goste na startu drugog kvartala promašio je Parker, pa su Katalonci još uvek bez poena u ovom delu susreta.

11' - Druga četvrtina počinje poenima Avramovića. Krenuo je na prodor, Parker je udario rampu, ali bila je silazna putanja i koš je priznat.

A PRED MEČ PARTIZAN - BARSELONA: Kevin Panter doživeo najsrećniji trenutak od dolaska među crno-bele

Prva četvrtina: Partizan - Barselona 16:23

10' - Upisao se u strelce i Avramović. Krenuo je snažno na prodor i položio pored Ernangomeza. A drugi put od početka utakmice igrači Partizana prave nesportski faul. Ovoga puta Kaminski je nepropisno zaustavio Ernangomeza. Španski reprezentativac je oba realizovao.

9' - Sjajan potez Ledeja. Ispao je Parker u odbrani, Amerikancu se otvorio put u reketu i to je iskoristio za autoritativno zakucavanje.

8' - Naneli je dobro prošao i nije uspeo da poentira iz dobre situacije. Nakon toga Kalinić je promašio trojku, te je potom Ledej uspeo da iznudi faul za dva slobodna bacanja i oba puta je bio precizan - 12:19.

7' - U strelce se upisao i Vili Ernangomez. Ledej je potom promašio trojku, a onda je šut van linije 6,75 pogodio Laprovitola i Željko Obradović reaguje tajm-autom.

6' - Da Silva je dobro ušao u utakcmicu, ukrao je loptu i zakucao. Bivšem igračem Albe je ovo bio deveti poena. Panter je ponovo bio precizan sa poludistance.

5' - Napravio je Koprivica nesportski faul nad Da Silvom. Krilni košarkaš gostiju bio je oba puta precizan sa linije penala.

4' - Prvu trojku na utakmici postiže Da Silva, posle njega je isto uradio i Laprovitola nakon što je Barselona ukrala loptu.

3' - Odlično otvaranje meča za Koprivicu. Pokupio je promašaj Doužera i poentirao. Dobru akciju odigali su gosti i zakucavanjem ju je završio Da Silva. Isti scenario je viđen na drugoj strani od Koprivice.

2' - Panter je pogodio prvi šut koji je uzeo. Podigao se na šut sa poludistance i bio je precizan kapiten domaćeg tima.

1' - Prve poene na utakmici postiže Veseli, bivši igrač Partizana. Čeh je bio precizan sa poludistance. Na drugoj strani, "prodao" je rivalu fintu i snažno je zakucao.

Partizan će meč početi u sastavu: Pi Džej Doužer, Kevin Panter, Džejms Naneli, Zek Ledej i Balša Koprivica. Barselona duel kreće sa petorkom: Nikolas Laprovitola, Tomaš Satoranski, Nikola Kalinić, Oskar da Silva i Jan Veseli.

18.23 - Što se ovog meča tiče crno-beli će biti oslabljeni ne igranjem Mateuša Ponitke. Umesto Poljaka u sastavu se našao Tristan Vukčević.

Uoči meča:

Katalonci su u glavni grad Srbije došli sa dve startne pobede (Efes i Olimpijakos) i nema dileme da žele da nastave u tom ritmu, ali isto tako moraju da budu svesni da ih čeka kvalitetan rival i puna dvorana protvničkih navijača.

Crno-beli su premijernu pobedu u Evroligi ove sezone ostvarili u prošlom kolu, kada su razbili Asvel u Francuskoj.

Nisu crno-beli na tom meču blistali u šutu za tri poena što je velika snaga "parnog valjka" (4/19, 21,1%). Ipak, očekuje se da procenti budu bolji u "Areni". Barselona je sa druge strane odličim šutem van linije 6,75 odnela pobedu iz Pireja (15/26, 57,57%).

Ekipa iz Španije je prošle sezone u oba meča savladala Partizan. Najpre je slavila u "Blaugrani" (79:68), a onda i u Beogradu (89:80).

BONUS VIDEO: "TO MI JE NAJVEĆA ŽELjA!" Novak Đoković otvorio dušu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (2)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?