STARTOVALA KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE: OKK Beograd posle drame slavio u gradskom derbiju

Novosti online

02. 10. 2023. u 12:03

Počela je nova sezona Košarkaške lige Srbije, a najviše uzbuđenja viđeno je u poslednjem meču prvog kola. Mali gradski derbi između OKK Beograda i Dinamika završen je pobedom popularnih "klonfera", i to tek posle produžetka – 93:91, a rešen je u samom finišu ekstra perioda, i to trojkom Mihaila Petrovića.

СТАРТОВАЛА КОШАРКАШКА ЛИГА СРБИЈЕ: ОКК Београд после драме славио у градском дербију

Foto: KLS

Taj šut bio je odgovor na trojku kojom je Pen pred finiš ekstra perioda doveo Dinamik u prednost – 91:90. Međutim, slavlje Dorćolaca kratko je potrajalo, jer je Petrović uzvratio istom merom.

Junak pobede OKK Beograda je sa 22 poena bio i među najefikasnijima u pobedničkom timu, a više od njega postigao je samo Bogoljub Marković – 27.

Sa druge strane, Dinamik je sa 24 poena predvodio Ognjen Radošić, dok je 14 dodao Džordž Blagojević.

Više od 200 poena viđeno je na prvoligaškoj premijeri u Somboru, gde je Sloga pobedila novajliju u KLS Džoker sa 104:98.

Aleksa Jugović je sa 22 poena i 8 asistencija predvodio Somborce, dva manje ubacio je Klivlend Simons, dok je u redovima Sloge blistao Đorđe Simeunović sa 25 poena, a Nikola Pavić je ubacio 17.

Preko stotke išlo je i Zdravlje. Leskovčani su pobedili Metalac sa 101:92 i to najviše zahvaljujući Zakeriju Harviju koji je postigao 20 poena. Po 15 su dodali Skog Blekni i Džordan Kalahan.

U ostalim mečevima prvog kola postignuti su sledeći rezultati: Sloboda – Novi Pazar 83:90, Radnički – Tamiš 99:76, Čačak 94 – Zlatibor 68:80, Mladost – Vršac 81:76. Duel Vojvodine i Spartaka je odložen.

U drugom kolu koje je na programu narednog vikenda sastaju se: Sloga – Spartak, Vršac – Vojvodina, Metalac – Mladost, Dinamik – Zdravlje, Zlatibor – OKK Beograd, Tamiš – Čačak 94, Novi Pazar – SDP Radnički, Džoker – Sloboda.   

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave