ODE PASOŠ... Ako ne igraš za reprezentaciju, u ovoj državi sledi žestoka kazna

Novosti online

29. 08. 2023. u 14:23

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić i ovog leta se nije odazvao pozivu selektora da igra za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu, a ova njegova odluka izazvala je veliku buru u javnosti.

ОДЕ ПАСОШ... Ако не играш за репрезентацију, у овој држави следи жестока казна

Foto: EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO

Mnogi smatraju da novi NBA šampion ima prava da se odmori i da nije dužan da uvek bude na raspolaganju, dok je više onih koji tvrde da ga više ne treba ni zvati u nacionalni tim. Najekstremniji su oni koji misle da mu se zbog okretanja leđa Srbiji mora oduzeti pasoš. Ovo ni u kakvoj iluziji ne može biti opcija, jer svako ima pravo da odluči o sopstvenom izboru, a i Jokić je Srbin po rođenju.

Zanimljiva priča dolazi iz Turske i njihovog odnosa prema naturalizovanim "izdajicama". Naime, Turska je Šejnu Larkinu i Skotiju Vilbekinu praktično oduzela turski pasoš. Obojica su ovog leta odbila da igraju za reprezentaciju u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre, zbog čega su u Košarkaškom savezu Turske pobesneli. Najviše se naljutio selektor Ergin Ataman, verovatno i zbog navoda da ih klubovi nisu pustili iz odmazde prema njemu jer je otišao u Grčku i preuzeo Panatinaikos.

Tako se njih dvojica u prvenstvu Turske neće računati kao domaći igrači, što će najveći problem napraviti njihovim klubovima. Takođe, više nikada neće ni igrati za reprezentaciju, što i nije neko iznenađenje.

Osim oduzimanja statusa turskih državljana u prvenstvu, Larkin i Vilbekin će morati da plate i novčane kazne od po 3.000 evra. Takođe, oni su suspendovani na po pet mečeva u domaćem šampionatu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)